Matthias Hangst Bongarts/Getty Images
LEIPZIGOV CRNI NIZ

VRIJEME JE ZA OLMA U PRVIH 11! Upali su u crnu rupu, idu na najteže gostovanje, trener: 'Svi ćete se brzo uvjeriti koliko je dobar...'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 05. veljača 2020. 23:43

RB Leipzig je upao u crnu rupu, posljednje tri utakmice nisu pobijedili, a posljedica je gubitak vodeće pozicije na ljestvici, te ispadanje iz Kupa. Dva puta za njih koban je bio Eintracht, prvo su ih porazili u prvenstvu, a potom i u Kupu.

A najteže tek slijedi za Bikove, u nedjelju ih, naime, čeka derbi protiv Bayerna u Münchenu. Visoka je to prepreka za vraćanje na pobjedničku stazu.

Upravo taj dvoboj imao je velikog utjecaja na Nagelsmannov izbor početne jedanaestorice u Frankfurtu. Ostavio je svog najboljeg strijelca Tima Wernera na klupi, nije branio ni Peter Gulacsi, još je bilo nekih promjena, no na kraju se ispostavilo da mladi stručnjak nije pogodio.

Werner na klupi

- Prije deset dana igrači Eintrachta odlično su zatvorili Wernera, zatvorili su na prostor kojeg inače rado koristimo, zato sam ga ostavio na klupi da bih ga eventualno kasnije ubacio - objasnio je svoju odluku Nagelsmann.

RB Leipzig je dobro otvorio utakmicu, imali su više od igre, a onda ni iz čega domaćin je došao do vodstva. Oštar ubačaj Kostića donio je jedanaesterac domaćinu, Halstenberg je, naime, nehotice loptu dodirnuo rukom. Felix Brych u prvi trenutak nije ništa dosudio, ali je onda na intervenciju VAR-a otišao pogledati snimku i na kraju pokazao na bijelu točku.

- Oni nam nisu ni zapucali po golu, a onda su dobili jedanaesterac koji se nije morao svirati - kaže Nagelsmann.

I opet su Bikovi bili ti koji su diktirali tempo, ali do poluvremena promjene rezultata nije bilo. Nagelsmann se u stanci odlučio na promjenu, Dani Olmo ušao je umjesto Haidare. Donio je Španjolac odmah živost, ali pogrešku Upamencana domaći su brutalno kaznili, u tri dodira su stigli do novog pogotka, Kostić je realizirao kontru i već tada su navijači Eintrachta počeli pjevati “Idemo u Berlin”.

Jasno, krenuli su gosti još ofenzivnije, napokon je ušao i Werner, a napadi su se islatili u 69. minuti, strijelac nakon lijepe akcije bio je Dani Olmo koji je precizno pogodio sa 16 metara, sličan je pogodak Dinamo zabio Atalanti, a strijelac je bio Mislav Oršić. Do kraja utakmice trajala je opsada Trappova gola, imao je Werner šansu za izjednačenje i produžetak, ali nije pogodio. Zato jest Filip Kostić, opet iz kontre, opet s lijeve strane u suprotni kut i priči je bio kraj.

Najveći dobitak ove utakmice je saznanje da Dani Olmo već sada može napraviti razliku i ne bi bilo ništa čudno da ga Nagelsmann od prve minute baci u vatru protiv Bayerna.

Malo vremena

- Naravno da smo razočarani zbog rezultata. Moramo naučiti iz naših pogrešaka i raditi na njihovu uklanjanju. Još je puno utakmica pred nama, slijedi vrlo bitna u Münchenu - kratak je bio Dani Olmo, dodavši: - Što nam je trener rekao nakon utakmice ostaje u svlačionici.

Julian Nagelsmann bio je vrlo nervozan nakon utakmice, na pitanja je odgovarao sarkastično.

- Nisam siguran da je bolja momčad pobijedila, ali nogomet se igra na rezultat, a mi nismo iskoristili svoje šanse. Mislim da nam se u glavu uvukla nedavna utakmica s njima i počeli smo griješiti u dodavanjima što je i prethodilo drugom golu - objasnio je trener Bikova koji se osvrnuo i na nastup Danija Olma.

- Dani je bio dobar na malo defenzivnijoj poziciji nego što je uobičajeno. Zabio je lijep gol i pokazao da je jako dobar igrač. Vjerujem da će se svi ubrzo u to uvjeriti. Dani je u drugom poluvremenu ušao umjesto Haidare i igrao na lijevom krilu, što baš i nije njegova primarna pozicija - zaključio je Nagelsmann.

Vremena za neke velike analize nema, već u nedjelju slijedi derbi protiv Bayerna. Dosadašnja tri dolaska na Allianz Arenu nisu dobro prošla, sve tri utakmice su izgubili, još nisu ni zabili, možda je sada vrijeme za prekid tog niza.

Linker
19. travanj 2024 19:12