FRANK RUMPENHORST Dpa Picture-alliance Via Afp
USTRAJAN U BORBI

Vušković ne odustaje, ali ovo je njegova posljednja šansa: ‘Hoće li mu to spasiti karijeru?‘

Hrvatski nogometaš žalit će se pred švicarskim Saveznim sudom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 03. listopad 2024. 17:53

Mario Vušković (22) ne odustaje. Nogometaš HSV-a i nekadašnji U21 reprezentativac Hrvatske koji je suspendiran na četiri godine ustraje u tome da dokaže svoju nevinost i ne odustaje od sudske borbe.

Bild je, naime, objavio kako će Vušković još jednom pokušati oboriti presudu zbog dopinga, a u tekstu je postavljeno pitanje zasad bez odggovora "Hoće li mu ovo spasiti karijeru?". Naime, hrvatski nogometaš se ne miri s ishodom koji će mu karijeru staviti na čekanje sve do 2026. i žalit će se pred švicarskim Saveznim sudom. Vuškovićevi odvjetnici navodno su već predali dokumente, Nijemci smatraju kako je mladom hrvatskom nogometašu ovo "posljednja šansa" da okrene slučaj u svoju korist i konačno se vrati nogometu. Savezni sud pritom će ispitati je li bilo proceduralnih pogrešaka prilikom suđenja, ali sami slučaj neće ponovno pokretati.

image
EIBNER-PRESSEFOTO/MARCEL VON FEHRN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Vuškovića je sud Njemačkog nogometnog saveza u ožujku 2023. proglasio krivim za korištenje dopinga i suspendirao ga na dvije godine. Vuškovićevi odvjetnici tražili su oslobađajuću presudu, ali su istovremeno Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) tražile povećanje kazne s dvije na četiri godine izgona iz nogometa. Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausanni krajem kolovoza odbio je Vuškovićevu žalbu te prihvatio zahtjeve druge strane i povećao mu kaznu.

"Kao rezultat postupka, sportski sud DFB-a je s dovoljnom sigurnošću uvjeren da su analize A i B uzoraka igračevog urina pokazale prisutnost egzogenog eritropoetina, skraćeno EPO-a. Riječ je o zabranjenoj tzv. nespecifičnoj tvari, što predstavlja kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a", rekao je Stephan Oberholz, predsjednik sportskog suda DFB-a.

Linker
04. listopad 2024 10:23