Reuters
KRIZA U ARSENALU

Wenger poručio igračima: Ako tražite krivce, onda se pogledajte u ogledalo!

Frustracija u kombinaciji s razočaranjem, trenutačno nas doista ubija. Osjećaj da niste izgubili utakmicu, već je poklonili, vjerujte, najgori je dio ove igre
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. rujan 2011. 17:09

Na bizaran zahtjev igrača Arsenala, koji su od menadžera tražili dovođenja trenera zaduženog za obranu, nije se dugo trebalo čekati odgovor. Arsene Wenger svojoj je momčadi, koja se nalazi tek jedno mjesto iznad opasne zone, a koja je trenutačno najporoznija u ligi sa 14 primljenih pogodaka, jasno poručio:

- Nedostatak koncentracije, manjak komunikacije i nepostojanje koordinacije, to su glavni problemi Arsenala - započeo je izlaganje francuski stručnjak koji se nalazi u jednoj od najtežih situacija otkako je sjeo na klupu Topnika.

- Kada postignete autogol (Arsenal ih je u porazu od Blackburna postigao dva, Koscielny i Song), onda probleme ne morate tražiti nigdje drugdje nego u ogledalu - direktan je Wenger. - Taj dvoboj s Roversima bio je strašno frustrirajući. A frustracija u kombinaciji s razočaranjem, trenutačno nas doista ubija. Osjećaj da niste izgubili utakmicu, već je poklonili, vjerujte, najgori je dio ove igre. I stoga, poruka mojim igračima je da dođu sebi, samo tako možemo napredovati.

Premda oštrice kritike već traže slabine novih pojačanja Pera Mertesackera i Andre Santosa, Wenger je stao u obranu svojih odluka.

- Trebat će neko vrijeme da pohvataju sve konce, no naposljetku, umjesto kronične depresije, postoje i neke pozitive kojih bismo se trebali primiti.

Linker
24. rujan 2024 00:23