Ronald Goršić / Cropix
PREMIER LEAGUE KVAL.

West Ham se neće braniti unatoč velikoj prednosti, Cardiff se neće predati bez borbe

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 07. svibanj 2012. 13:10

West Ham u ovaj susret ulazi sa ogromnom prednošću iz prvog susreta. Još jednom su potvrdili svoju veliku formu na gostovanjima ove sezone i sa 2:0 jednostavno su ugasili nade Cardiffa za prolazak dalje.

Iako je West Ham igrao dosta promjenjivo pred kraj sezone, u posljednjih nekoliko susreta očito su se trgli i sada to izgleda daleko bolje. Jedino pitanje je kako će odgovoriti na pritisak domaćeg terena s obzirom kako su ove sezone u nebrojeno puno situacija gubili glavu pred svojom publikom. Vrlo važno je za njih da krenu agresivno od prve minute jer njihovi navijači ne trpe previše pasivnu igru i ukoliko Cardiff dođe do ranog pogotka vrlo je moguće da West Hamova igra odjednom padne na niske grane.

- Ono u četvrtak je bilo apsolutno fantastično, ali stvar je daleko od riješene. Bit će to igra živaca na domaćem terenu. Izaći ćemo na teren u ponedjeljak i tražiti pobjedu. Nećemo sjediti u svom šesnaestercu i čuvati vodstvo - poručio je trener Allardyce.

Cardiffu je ovo bio prvi poraz u 11 susreta i sigurno je kako se neće predati bez borbe. Njihove šanse možda nisu velike, ali ne treba zanemariti niti činjenicu kako je i Cardiff iznimno jaka momčad kada se radi o gostovanjima gdje su ove sezone tek četiri puta ostali bez bodova.

- Znam da većina ljudi sada već vidi West Ham u finalu, ali ja i moji igrači nećemo se samo tako složiti sa time. Imamo 90 minuta da pokušamo doći do dva pogotka i prije svega da dođemo do pobjede. Važno je da postignemo prvi pogodak, ne mora biti rano, ali važno je da zabijemo - poručio je trener Mackay.

U prvoj utakmici Cardiff je ostao bez dva vrlo važna igrača, a radi se o veznjaku Cowieu i braniču McNaughtonu koji su susret morali napustiti ranije, a njihov današnji nastup je pod velikim upitnikom.

Linker
23. rujan 2024 00:33