AFP
KLOPP PRAZNIH RUKU

WOLFSBURGU NJEMAČKI KUP Perišić asistencijom okrunio sjajnu sezonu

U Berlinu je pred 75 tisuća gledatelja "vučji čopor" pokvario oproštajni party Juergena Kloppa i uvjerljivo pobijedio Borussiju Dortmund sa 3-1
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 31. svibanj 2015. 00:45

Senzacionalnu sezonu u Wolfsburgu hrvatski reprezentativac Ivan Perišić sinoć je okrunio osvajanjem DFB Kupa. U Berlinu je pred 75 tisuća gledatelja njegov “vučji čopor” pokvario oproštajni party Juergena Kloppa i uvjerljivo pobijedio Borussiju Dortmund sa 3-1, a Perišić je protiv svojeg ex-kluba pružio vrlo dobru partiju i upisao jednu asistenciju za pogodak Dosta, posljednji na utakmici, kojim je suparnik potpuno razoružan.

“Prije nego što sljedeće sezone zabijem 20 bundesligaških golova i potpišem za Real Madrid, htio bih na rastanku počastiti velikog trenera i čovjeka Kloppa nečim posebnim”, rekao je u uvertiri dvoboja Borussijin napadač Aubameyang. Gabonac je bio na dobrom putu da ispuni obećanje jer se već u 6. minuti iskrao pratnji dvojice stopera i utrčao na Wolfsburgov peterac kako bi atraktivnim volej udarcem pospremio u mrežu loptu ubačenu s desne strane.

Borussiji ofenzivni dio momčadi pokazao se spremnim za nadigravanje s kompaktnim sastavom Dietera Heckinga, ali obrana je od početka djelovala porozno i propusno. Upravo je Perišić mogao izjednačiti samo dvije minute nakon Aubameyangova gola, tukao je oštro i precizno sa desetak metara, ali je vratar Langerak pročitao njegovu namjeru i ukrotio loptu. Kada se u 22. minuti sljedeći put našao na sceni, mladi australski vratar uspio je samo kratko odbiti loptu nakon oštrog udarca s distance, pritrčao je Luiz Gustavo pa sa 6-7 metara lako pogodio za 1-1.

Desetak minuta kasnije klatno utakmice već je potpuno preselilo na Wolsburgovu stranu, pogodak kao majstorsko djelo iz radionice izvrsnog De Bruynea. Belgijski reprezentativac je bez oklijevanja drop-kickom sa 25 metara povratnu loptu zabio u Langerakov desni kut.

Grogirana Borussia jedva je ustala nakon odbrojavanja, a već je bila ponovno pogođena aperkatom. Perišić se spustio desnim krilom i isporučio savršeno odmjeren centaršut na drugu vratnicu, tamo je izronio korpulentni Bas Dost i pogodio za 3-1. U drugom dijelu Borussia nije našla inspiraciju za preokret, Klopp se oprostio, između ostalog, i srdačnim zagrljajem s Perišićem čiji je Wolfsburg osvojio svoj povijesni, prvi DFB Pokal…

Linker
20. rujan 2024 23:02