ALBERTO PIZZOLI Afp
VELIKI TRANSFER PROPAO

‘Wunderkind‘ od 16 godina i više no duplo stariji Mario Mandžukić su hrvatski hit prijelaznog roka!

Umjesto mladih lavova, kraljem prijelaznog roka među Hrvatima postao je na kraju veteran Mandžukić
Piše: Dražen Krušelj/Jutarnji listObjavljeno: 02. veljača 2021. 21:46

Licitacija na hrvatskom tržištu, početkom siječnja, otvorena je neslužbenim ponudama talijanskih klubova za Marija Vuškovića, a zatvorena Marseilleovim ljubavnim porukama Lovri Majeru. Na kraju, ništa od posla: Hajduk nije htio prodati 19-godišnjeg bisera za manje od pet milijuna eura, a Dinamu nije bilo dovoljno 15 milijuna eura, koliko je klub s Velodromea ponudio za najatraktivnijeg igrača lige.

Njihova mjesta zauzeo je, široj javnosti do jučer nepoznati Rocco Žiković, 16-godišnji stoper, za kojeg je RB Salzburg pulskom prvoligašu platio 2 milijuna eura. Žiković je 186 cm visoki obrambeni igrač, u kojem su skauti "crvenih bikova" prepoznali sljedećeg Duju Ćaletu-Cara, i unatoč nježnoj dobi igrača, pristali platiti visoku odštetu.

image
Rocco Žiković nakon potpisa za Red Bull Salzburg
SCREENSHOT: RB SALZBURG Screenshot: Rb Salzburg

Spletom okolnosti, umjesto mladih lavova, kraljem prijelaznog roka među Hrvatima postao je na kraju veteran Mario Mandžukić, koji je na pragu 35. rođendana zaokružio šampionski CV potpisom za Milan.

Aranžman je zamišljen tako da Mandžo među "rossonerima" ostane do ljeta 2022., i pritom bi trebao zaraditi gotovo 5,5 milijuna eura.

Za razliku od Mandžukića, kojeg u nastavku sezone čeka borba za "scudetto", Filipa Krovinovića i Filipa Benkovića očekuju nove runde dokazivanja na posudbama. Prvi je bio važna karika Bilićeve momčadi, ali ga je Sam Allardyce prekrižio, pa 25-godišnjak kreće u novu avanturu u dresu Nottingham Foresta. Benković se nakon posudbi Bristolu i Cardiffu, sada iz Leicestera zaputio prema belgijskom Leuvenu.

Linker
16. travanj 2024 14:09