JOAN VALLS Nurphoto Via Afp
DETEKTIRAO JE PROBLEM

Xavijeva čistka u Barci! Smijenio dvojicu Koemanovih ljudi i vraća čovjeka koji je u klubu radio 25 godina

Novi trener Barcelone Xavi Hernandez nije gubio vrijeme po imenovanju
Piše: SNObjavljeno: 09. studeni 2021. 12:13

Jedna od prvih njegovih odluka u novoj ulozi bila je zahvala Juanju Brauu i Albertu Roci na uslugama. Riječ je o fizioterapeutima koje je doveo Xavijev prethodnok Ronald Koeman.

Jedan od prvih Xavijevih zadataka je riješiti problem s ozlijeđenim igračima. Naime, na listi ozlijeđenih nalaze se redom Martin Braithwaite, Ousmane Dembele, Pedri, Ansu Fati, Gerard Pique, Eric Garcia i Nico Gonzalez. Pored njih izvan pogona su i vratar Neto koji ima gripu, kao i Sergio Agüero zbog srčanih problema.

Navodno su sami igrači izrazili nezadovoljstvo radom kondicijskih trenera i vjeruju da su njihovi problemi krenuli još u predsezoni.

As tako tvrdi da će Xavi u klub vratiti stare fizioterapeute Jaumea Munilla i Ricarda Prunu. Potonji je, primjerice, radio u Barceloni 25 godina, ali je klub napustio u rujnu 2020. godine i trenutno radi u Dubaiju.

Xavi je o problemu raspravljao sa sportskim direktorom kluba Mateuom Alemanyjem, a sada smijenjenim fizioterapeutima se spočitavaju pogrešno dijagnosticirane ozljede i potom krivi trenažni proces po povratku.

Linker
24. travanj 2024 09:11