Mario Vušković u bijelom dresu
 VLADO KOS/CROPIX
GLAVNA META

Za 19-godišnjaka Hajduku nudili pet milijuna eura plus bonuse, Jakobušić kategoričan: Za njega hoću više!

Veliki poljudski talent već bi bio u Engleskoj da se tamo situacija nije značajno zakomplicirala
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. siječanj 2021. 10:17

Dok Hajduk na svim poljima slaže kockice za budućnost, jasno je da se dobar dio nje zasniva na izlaznim transferima. Stoga se tiho, ali i žestoko na Poljudu radi na izlaznim transferima.

Koliko god Jakobušić bio protiv njegovog odlaska, dakako da je prva poljudska meta Mario Vušković (19), stasiti stoper, tinejdžer koji već igra zreli nogomet kako u Hajduku, tako i u U-21 reprezentaciji. Vuškovića žele mnogi, a još uvijek je na Poljudu samo zato što Jakobušić ne pristaje odreći ga se bez transfera koji će odjeknuti. Ima Hajduk nekoliko ponuda na stolu, kažu nam da su (barem) dvije na razini pet milijuna eura plus određeni bonusi, ali predsjednik traži veći novac.

Transfer bi se već vjerojatno i dogodio da ne živimo u neobičnim vremenima. Prvi problem je korona koja je financijski opustošila brojne klubove, a još veći problem je izlazak Engleza iz Europske unije. U novim okolnostima Vuškoviću je znatno teže dobiti radnu vizu, što je navodno stopiralo realizaciju transfera koji je već bio dogovoren.

Ima i još jedan detalj. Znamo da engleski klubovi po novome smiju na posudbama imati najviše osam igrača, a neki ih u ovom trenutku imaju i više od 30...

Linker
14. travanj 2024 21:53