WOLFGANG RATTAY Afp
RIJEČ KARDIOLOGA

‘Za Eriksena bi karijera mogla biti završena, talijanski zakon mogao bi ga spriječiti da opet igra‘

Christian Eriksen šokirao je svijet u utakmici Europskog prvenstva između Danske i Finske u subotu
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2021. 07:50

On se potkraj prvog poluvremena utakmice u Kopenhagenu srušio na travnjaku iz čista mira i uslijedilo je oživljavanje i dramatična borba za život. Neki engleski mediji pišu kako je srce 29-godišnjeg danskog veznjaka nakratko stalo, ali je na kraju prevezen u bolnicu iz koje je javljeno da je njegovo stanje stabilno.

Dr. Scott Murray, vodeći konzultant i kardiolog pri NHS-u (Nacionalna zdravstvena služba) specijaliziran za prevenciju srčanih problema, kaže da bi karijera za veznjaka milanskog Intera mogla lako biti završena, barem u Italiji.

image
FRIEDEMANN VOGEL Afp

"To je za njega vjerojatno kraj karijere. Talijani zaustavljaju ljude ako se ustanove značajni srčani problemi. Takav je zakon. Oni to rade već dulje vremena, više od 20 godina i smanjili su broj smrti od srčanog zastoja od 3% na manje od 1%", rekao je Dr. Murray za MailOnline.

image
FRIEDEMANN VOGEL Afp

"Eriksen igra u Italiji u kojoj je morao proći čitav niz testiranja. Talijani su najbolji u dijagnostici srčanih bolesti kod vrhunskih sportaša. Usprkos tome teško je definitivno eliminirati mogućnost da se nešto dogodi. I dalje će postojati 0.01% šanse da se nešto ipak dogodi. Eriksen će sada biti podvrgnut detaljnim pregledima kako bi se ustanovilo što se dogodilo. Vjerojatno će mu trebati i poseban pacemaker kojis e zove defibrilator koji motri otkucaje srca", objasnio je dr. Murray.

Linker
25. travanj 2024 12:24