Clive Brunskill/Getty Images
IMA SE PARA

ZA GRAĐANE NEMA KRIZE, MANCHESTER CITY KUPIO NOGOMETNI KLUB Iako je pandemija i svi 'žicaju' novac, prvak Engleske sve je iznenadio novim potezom...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2020. 16:48

Manchester City zadnjih godina sigurno ne štedi kad su u pitanju nogometaši, jedan je od onih koji ne pita za cijene kad su u pitanju i najveće zvijezde svjetskog nogometa, no zanimljivo da niti u doba pandemije ne povlači "kočnicu"...

No ovoga puta nije u pitanju transfer nekog nogometaša, već je riječ o investiciji u nogometni klub. Naime, prema pisanju engleskih medija, grupacija koja upravlja Cityjem kupila je belgijskog drugoligaša Lommela.

LIVERPOOL, ENGLAND - NOVEMBER 10: Raheem Sterling of Manchester City exchanges words with Joe Gomez of Liverpool following during the Premier League match between Liverpool FC and Manchester City at Anfield on November 10, 2019 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths / Getty Images

Taj je klub uoči prekida u Belgiji bio šesti u drugoj ligi, a cijela je kupovina iznosila tek - dva milijuna eura. Što je svakako za City pravi sitniš.

Klub je pod ovim imenom nastao 2003. godine, a s novim vlasnikom čini se da dolaze još bolji dani za njih. I to baš u vrijeme pandemije, kad je malo tko očekivao ovakav scenarij.

A iznos od dva milijuna eura dogovoren je jer upravo toliko, navodno, iznosi dugovanje kluba...

MANCHESTER, ENGLAND - APRIL 03: Leroy Sane of Manchester City celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the Premier League match between Manchester City and Cardiff City at Etihad Stadium on April 03, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

Linker
26. travanj 2024 02:58