CROPIX
HUMANITARNA AKCIJA

ZA LEGENDU DINAMA SKUPLJENO 60.000 KUNA 'Dok god ima još jedan Dinamovac negdje na svijetu, nijedan od nas neće ostati sam, onda kad mu je najteže'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2019. 12:56

Udruga članova “Dinamo to smo mi” objavila je kako je u nedavnoj humanitarnoj akciji “Dinamovci za Dinamovca” u kojoj se skupljao novac za liječenje sina Dinamove legende Slavka Ištvanića uplatila na račun obitelji Ištvanić 62 706 kuna.

Podsjetimo, na 29. obljetnicu nikad odigrane utakmice Dinama i Zvezde (13. svibnja 1990.) članovi Dinama okupljeni u Udrugu “Dinamo to smo mi” organizirali su u Cibonu humanitarnu utakmicu između momčadi “Dinamo 90-ih” i “Nogometnih ikona HNL-a”, a nastupila su neka od najveći Dinamovih legendi poput Zvonimira Bobana, Kujtima Shale, Vjekoslava Škrinjara, Igora Cvitanovića, Daria Šimića, Silvia Marića, Tomislava Šokote, Gorana Vlaovića, Marija Stanića i mnogih drugih.

“Svaki Dinamovac koji je na neki način sudjelovao u ovoj akciji, kupljenom ulaznicom, donacijom, igranjem na Draženovom parketu, kupljenom majicom zapravo je utjelovio duh dinamovštine i savršeno zaokružio "Dinamovci za Dinamovca" akciju i jasno pokazao - dok god ima još jedan Dinamovac negdje na svijetu, nijedan od nas neće ostati sam, onda kad mu je najteže. Slavko Ištvanić dao je Plavima najljepše, ali i najteže i najbolnije trenutke svog života i naša je dužnost bila biti tu onoliko srčano koliko je on tu uvijek bio za nas”, priopćili su na kraju iz Udruge “Dinamo to smo mi”.

VIDEO: TOMISLAV JURANOVIĆ

Objavili su kako je od ulaznica i donacija na utakmici skupljeno je 66 998 kuna, a donacije na poseban žiro račun iznosile su 10 708 kuna, dok je kroz sponzorstvo Pivovare Medvedgrad i Samsunga skupljeno još 15 000 kuna. Ukupno je skupljeno 92.706 kn.

Troškovi dvorane, tiskanja ulaznica, zaštitarske tvrtke, policije, izrade majica za utakmcu, i ostalog iznosio je 30 000 kuna.

“Osim spomenutih sponzora u organizaciji ove akcije još su nam pomogli Catering Kvatrić, Jamnica, Futsal Dinamo i deseci volontera koji su sve ovo odradili. Njima od srca hvala”, kazali su u Udruzi “Dinamo to smo mi” i dodali kako uskoro namjeravaju predstaviti i nacrt Fonda za pomoć legendama kluba, kao i da ova akcija postane tradicionalna.

“Nadamo se kako će se idućoj akciji pridružiti i sadašnji Dinamovi igrači i trener Bjelica koji su nam ovo proljeće priuštili neke od najnezaboravnijih trenutaka na tribini, a koji su iz ovih ili onih razloga bili onemogućeni u dolasku u Cibonu. Niti jedan Dinamovac na terenu niti tribini nije zaslužio da bude uskraćen za takav spektakl. Najveći zalog Dinamove budućnosti leži baš u tome - imajte hrabrosti slijediti dečke koji ne pitaju. I nikad ne zaboravite, Dinamo - to smo mi!”, kazali su u Udruzi “Dinamo to smo mi”.

Linker
06. svibanj 2024 14:31