Nenad Bjelica i Zoran Mamić
 IVAN PERIC/CROPIX
USPOREDNI TEST

‘Za mene je Zoran Mamić najveći trener Dinama! Bjelica? Da, ostat će upisan zlatnim slovima, ali...‘

I Bjelica i Mamić imali su istog čovjeka u upravi iznad njih. Evo što je on rekao o obojici.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 15. travanj 2021. 08:10

Nenad Bjelica ili Zoran Mamić? Tko je s Dinamom u novije doba ostvario veće uspjehe i rezultate? Pitanje je to oko kojeg se često znaju "lomiti koplja" kada se priča o dostignućima unatrag zadnjih nekoliko sezona. Obojica su Modre odvela do europskog proljeća, obojica su imala sjajnu kemiju unutar svlačionice, osvajali su titule prvaka...

Ako se pita Krešimira Antolića, člana Dinamove uprave i gosta našeg SuperSportske podcasta, odgovor je jednostavan.

- Zoran Mamić. Za mene je on najveći trener u klubu otkako sam ja unutra - rekao je u završnici emisije, u setu naših brzopoteznih pitanja. Nešto je ranije to i potkrijepio:

- Što se tiče Bjelice, on će sigurno u sportskim biografijama i emocijama navijača Dinama ostati zapisan zlatnim slovima. To je nesporno. On je napravio iskorak, rezultat koji Dinamo nije napravio 49 godina. On je to uspio uz podršku čitavog kluba. Ja sam se kao sudionik događaja iz ožujka prošle godine razočarao u neke njegove poteze i izjave - rekao je Antolić.

Dakle, na konkretno pitanje - Mamić ili Bjelica, odgovor je bio samo, Zoran Mamić. A zamjera li što Bjelici?

- Mislim da to negativno što se dogodilo trebamo ostaviti iza nas, staviti u nekakvu ladicu prošlosti ono što je loše, a zapamtiti ono što je dobro. Naravno, valja mu i poželjeti svu moguću sportsku sreću... - zaključio je Antolić.

Dinamo i Osijek kojeg Nenad Bjelica sada uspješno vodi, do kraja sezone očekuje bespoštedna borba za naslov prvaka, a Antolić je ranije u podcastu izrazio uvjerenje da će njegov klub prvi proći preko ciljne crte:

- I sada smo prvi, imamo dva boda više uz utakmicu manje. Samo je problem kad će se odigrati naš derbi s Hajdukom i polufinale Kupa. Još možemo i do finala Europske lige - kroz smješak je provukao Antolić.

Cijeli SuperSportske Podcast #32 s Krešimirom Antolićem pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 14:53