Olmissum
 NIKOLA VILIC/CROPIX
SJAJNA NOGOMETNA PRIČA

Za penale - zovi prvake! Trileri su njihova rutina: ‘Ni jednu nismo izgubili, a to nije slučajnost‘

Fantastične scene stižu iz Omiša, tamo je okrunjen novi hrvatski malonogometni prvak.
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 18. srpanj 2020. 11:31

Hrvatska slavi nove malonogometne prvake! Nakon dvogodišnje dominacije makarske momčadi Novog vremena, povijest su ispisali nogometaši omiškog Olmissuma koji su u premijernoj sezoni u prvoligaškom društvu uspjeli pomesti konkurenciju i podići trofej najboljih. U uzbudljivom finalu koje se pred praznim tribinama održalo u Makarskoj, momčad Duje Maretića slavila je nakon izvođenja penala s ukupnih 5:4.

Gostujuća momčad ekspresno je ušla u susret, te su već u prvoj minuti pogodili gredu, a minutu nakon toga prešli su i u vodstvo zahvaljujući preciznom Juriću. Mreže su mirovale sve do posljednjih 10 minuta regularnog dijela susreta, kada su postignuta nova tri pogotka. U 33. minuti dominaciju Novog vremena okrunio je Osredkar pogotkom za izjednačenje. Nakon svega dvije minute domaćini su preko Kazazića prešli u vodstvo od 2:1. U posljednjim minutama susreta Olmissum prelazi na igru s Pavićem u ulozi golman-igrača, što se pokazalo dobrom odlukom jer su već u prvom napadu stigli do novog izjednačenja pogotkom Kusture.

U produžetke se ušlo s rezultatom 2:2, a već u prvoj minuti Novo vrijeme ponovno je prešlo u vodstvo, a u strijelce se ponovno upisao Kazazić koji je sjajno iskoristio povratnu loptu koju je s lijeve strane poslao Bajrušović. Domaćini su sve imali u svojim rukama do posljednje minute susreta, kada je hrvatski reprezentativac Horvat zabio izjednačujući pogodak za 3:3, čime je Omišanima kupio novu priliku za pobjedu preko izvođenja penala. O prvaku su tako odlučivali šesterci, a apsolutni junak bio je vratar Olmissuma Žarko Luketin koji je zaustavio pokušaje ponajboljih Makarana Kazazića i Osredkara, jednih od najraspoloženih igrača u finalnom okršaju.

Slavlje dugo u noć

- Utakmica dostojna finala. Makarska kvalitetnija momčad što se tiče faze napada, ali obrambeno smo mi opet odigrali na visokom nivou. Napravili smo dvije-tri greške koje su oni odmah iskoristili, koje su dovele da oni dva puta vode, ali evo mi smo se vraćali i pokazali da imamo karakter. Pobijedili smo već pet ili šest utakmica na penale, nismo niti jednu izgubili. Mislim da ni to nije slučajnost i zasluženo smo osvojili naslov u prvoj sezoni. Oni su imali dvije-tri šanse za otići na dva razlike i to bi bila gotova utakmica. Oni nisu zabili što su prošlih godina zabijali i osvajali, sad im nije ušlo, mislim da se tu nema puno pametnog dodati. Što se tiče šesteraca, mi imamo dva-tri momka koja pogađaju devet od deset i tu nas teško bilo koja ekipa može pobjediti. Meni je drago da ću nakon par godina igrati Ligu prvaka. Ove godine kad sam mislio da neću igrati, igrati ću je, a proteklih godina kad sam mislio da ću igrati, nisam je igrao - izjavio je za CROfutsal hrvatski reprezentativni vratar Žarko Luketin.

Jutro nakon pobjede zadovoljstvo nije krio trener Olmissuma Duje Maretić.

- Veći dio utakmice vodili smo rezultatom 1:0, a Makarani su kaznili sve naše greške u regularnom dijelu susreta. U produžetke nismo ušli na najbolji mogući način, opet smo morali hvatati rezultat. Efikasno je bilo igranje s golmanom-igračem jer smo dva puta zahvaljujući takvom načinu i sustavu igre uspjeli postići dva identična gola, na tome smo vježbali i radili. Za penale mnogi kažu da je jedna velika lutrija, ali mišljenja sam kako to u našem slučaju nije bila lutrija jer smo ove sezone već treći put bili uspješniji od protivnika u izvođenju penala.

Slavlje Omišana dugo je trajalo, a Maretić ističe kako momčad i dalje nije svjesna postignutog uspjeha.

- Vidite po mom glasu kakva je atmosfera bila nakon osvajanja prvenstva - započeo je simpatični Maretić te nastavio.

- Proslavili smo, ali još ćemo dugo slaviti. Mislim da i dalje nismo svjesni koliki smo uspjeh postigli pobjedivši u finalu. Tek ćemo postati potpuno svjesni u nadolazećim danima.

Ponosan na igrače

Osim što su trofej preuzeli od branitelja naslova, Olmissum ima dodatni razlog za slavlje. Naime, Omišani su postali prva momčad u povijesti 1. HMNL koja je u premijernoj sezoni među prvoligaškim klubovima uspjela osvojiti titulu prvaka.

- Ponosan sam jako na ovu momčad, ali to je sve rezultat velikog rada, koji možda u futsalu nikada nije viđen. Sav trud i odricanje su se isplatili. Makarska je individualno kvalitetnija momčad od nas, ali mislim da smo mi tu njihovu inidividualnu kvalitetu uspjeli prevladati kroz kondicijsku pripremu i taktički segment - rekao je Maretić te zaključio.

- Po meni, ključ ove uspješne sezone jest činjenica da su dečki od početka vjerovali da je ovo moguće. Do četvrtka, u momčadi Olmissuma prvenstvo su jedino osvojili Žarko Luketin, Matej Horvat i Josip Bilandžić. Vjera i naporan rad doveli su momčad do ovog velikog uspjeha.

Linker
25. travanj 2024 23:47