BANE T. STOJANOVIC/ATA IMAGES/PROFIMEDIA Bane T. Stojanovic/Ata Images/Profimedia
OSTALI BEZ KAPETANA

‘Za pobjedu protiv Dinama borit ćemo se do same smrti!‘ Jaka poruka oslabljenog protivnika Modrih

U Tiraspolu se već pripremaju za Modre, vjeruju da mogu prvi put u povijesti dohvatiti Ligu prvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. kolovoz 2021. 09:32

Euforija je, nakon izbacivanja Crvene zvezde, zavladala Tiraspolom, igrači Šerifa najavljuju veliku utakmicu protiv Dinama. Nadaju se u prvaku Moldavije da će biti “treća sreća”, da će u svom trećem pokušaju uspjeti izboriti skupinu Lige prvaka.
Prvi put, u sezoni 2009./10. prejak je bio grčki Olympiacos, slavio je klub iz Pireja 2:0 i 1:0. Iduće godine, nakon što je šokantno pobijedio u Maksimiru, Šerif je za ulazak među elitu igrao protiv Basela. Švicarci također nisu bili milostivi, 1:0 i 3:0, rutinski plasman Basela. Dakle, punih 11 godina Šerif nije bio u ovakvoj takvoj prilici i jasno je da u Tiraspolu mnogo očekuju od ove generacije.


Međutim, u toj utakmici protiv Crvene zvezde ostao je moldavski prvak bez vrlo važne karike za prvi susret s Dinamom. Kolumbijac Frank Castaneda, koji je ujedno i kapetan, u dosadašnjem dijelu Lige prvaka bio je prvo ime Šerifa. Napadač ili lijevo krilo, nebitno gdje igra, ali igra odlično. Tako je u šest utakmica u kvalifikacijama dosad zabio dva gola i upisao tri asistencije. Jedan od dva gola ona je u Beogradu iz slobodnog udarca, jedna od asistencija je ova za pobjedu protiv Crvene zvezde u Tiraspolu. No, osim što je produktivan u napadu, Castaneda olako dobiva žute kartone, uspio je skupiti već tri, pa neće moći u utorak iz prekida prijetiti Modrima u Tiraspolu.

Izdržali nasrtaje

Zato će na terenu biti stoper Arboleda, čovjek koji je taj Castanedin ubačaj pretvorio u pobjednički pogodak za prolaz.
- Odigrali smo jako tešku utakmicu, iako zasigurno mnogi mislili da će biti tako. Važno je da smo uspjeli izdržati sve nasrtaje protivnika kroz svih 90 minuta. Naša igra pokazala je da smo jaka momčad i da će svi suparnici morati pripaziti na nas - kazao je nakon utakmice protiv Crvene zvezde Danilo Arboleda, Šerifov stoper i, službeno, strijelac pogotka za prolaz protiv Zvezde, iako još uvijek postoji sumnja je li možda bio autogol. Ali, nije bitno!


- Ne bih isticao sebe, taj je gol, kao i svi golovi, zasluga cijele momčadi, svih mojih suigrača. Jako smo se borili za tu pobjedu, zaslužili smo gol.


Mogao je Šerif zabiti još koji pogodak, ali reakcije u napadačkim akcijama nisu bile kvalitetne, izostala je završnica.
- Na kraju je ovaj jedan gol ipak bio dovoljan, a treba uzeti u obzir i snagu protivnika. Poduzeli smo sve što je trebalo u napadu, stvarno smo se vrhunski borili. Moram istaknuti i kako je bilo sjajno igrati uz takvu navijačku podršku, bila je atmosfera na tribinama veliki plus za utakmicu u cjelini, a pogotovo za nas. Nadam se da će se tako i nastaviti.


Sad slijedi Dinamo, presudna i odlučujuća borba za Ligu prvaka, kako će Šerif igrati u toj utakmici?
- Sad trebamo napraviti sve što možemo u ovih nekoliko dana i pripremiti se za taj susret, ne štedeći se nimalo. Svi moramo razmišljati samo o tome da se u toj utakmici trebamo boriti do smrti - slikovito je poručio Arboleda.


Inače, Šerif je u nedjelju trebao igrati domaći prvenstveni susret protiv najvećeg konkurenta Milsamija, no ta je utakmica odgođena. U Tiraspolu se već pripremaju za Dinamo, vjeruju da mogu prvi put u povijesti dohvatiti Ligu prvaka.

Linker
08. svibanj 2024 01:23