Stipe Perica

 VIRGINIE LEFOUR Belga Via Afp
OŽIVLJAVA KARIJERU

Zaboravljeni napadač bio je najbolji hrvatski nogometaš proteklog vikenda: ‘Razuvjerio je sve kritičare‘

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u 10 najjačih europskih liga
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. siječanj 2023. 12:55

Stipe Perica je bio veliki talent hrvatskog nogometa. Još kao 18-godišnjaka ga je za 2,45 milijuna eura Chelsea doveo iz Zadra, ali ovaj napadač nikada nije zaigrao na Stamford Bridgeu. Nakon uobičajenih posudbi u nizozemsku Bredu i talijanski Udinese, ovaj potonji klub ga je kupio 2016. za 4,5 milijuna eura. Talijani su ga zatim slali na posudbe u Frosinone, Kasimpasu i Mouscron, 2020 ga je otkupio Watford, a godinu dana kasnije Maccabi iz Tel Aviva. U Izraelu se također zadržao godinu dana da bi početkom rujna prošle godine za 900 tisuća eura otišao u Standard iz Liegea.

Perica je tako trenutno u svojem desetom klubu u kojem je u posljednje vrijeme standardni član prve momčadi, a bio je junak pobjede koju je Standard u petak ostvario protiv Eupena (3:1). Perica je u 35. minuti asistirao Philipu Zinckernagelu za vodstvo svoje momčadi od 2:1 da bi u 59. njih dvojica zamijenili uloge te je Perica postigao svoj četvrti prvenstveni gol ove sezone. Sofascore ga je za njegovu izvedbu nagradila ocjenom 8,0, a to je i najbolja ocjena hrvatskih nogometaša koji su igrali ovog vikenda u nekoj od 10 najboljih europskih liga.

Pericu za njegovu prezentaciju hvale i belgijski mediji. Le Soir mu je posvetio posebni članak s naslovom "Stipe Perica i Noah Ohio, dobitna srećka Standarda".

"Svi oni koji su mislili da je Perica iscrpio ono malo kredita što mu je preostalo, te da je došlo vrijeme da prepusti svoje mjesto u napadu Ohiju, razuvjerili su se. Dvojac je protiv Eupena pokazao da mogu biti komplementarni i da je to pobjednička formula", pišu.

image

Stipe Perica na utakmici protiv Eupena

SOFA SCORE

Odmah do Perice u pregledu najboljih učinaka hrvatskih nogometaša smjestio se Ivan Rakitić koji je dobio ocjenu 7,7 za igru u visokoj pobjedi Seville protiv Elchea (3:0). Na trećem mjestu je Kristijan Bistrović koji je bio jedan od najboljih igrača Fortune Sittard u gostujućoj pobjedi protiv Cambuura (2:1), a iza njega se smjestio Borna Barišić čiji je Rangers s 2:0 pobijedio St.Johnstone.

Na petom mjestu dijele Ivan Perišić (gostujuća pobjeda Tottenhama od 1:0 kod Fulhama), Gabriel Vidović (gol za Vitesse u gostujućoj pobjedi protiv Heerenveena 3:1) te Dejan Lovren (gostujuća pobjeda kod Ajaccia 2:0). U top 10 se nalaze još dva igrača iz Bundeslige - Andrej Kramarić (poraz Hoffenheima 1:4 kod kuće od Borussije Mönchengladbach) i Josip Stanišić (1:1 Bayerna kod kuće protiv Eintrachta) te Nikola Moro (pobjeda 2:0 Bologne protiv Spezije).

Osim liga ‘petice‘ prema UEFA-inom rankingu među 10 najboljih su još nizozemska, portugalska, belgijska, škotska i austrijska liga.

image

Najboljih 10 Hrvata proteklog vikenda

SOFA SCORE

Linker
27. travanj 2024 13:39