Hajdukovci su vrlo rado podržali turnir

TURNIR HRVOJE ĆUSTIĆ

Zadrani će još jednom pokazati kako nisu zaboravili svog Hrvoja: ‘Ovo je njemu u čast‘

U utorak 2. travnja starta drugo izdanje prestižnog međunarodnog turnira za juniore
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2024. 07:49

U utorak 2. travnja startat će 2. Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić. Premijerno izdanje turnira koji se održava u znak sjećanja na tragično preminulog igrača Zadra održano je prošle godine i bilo je organizirano na iznimno visokoj razini.
Otvorenje turnira zbilo se na stadionu Stanovi, uoči utakmice U18 momčadi Zadra i Hajduka. Uz taktove pjesme Dvanaesti anđeo položeni su vijenci i zapaljene svijeće na mjestu Hrvojeva stradanja, nakon čega je uslijedio veliki pljesak s tribina. Zadrani su tako još jednom pokazali kako nisu zaboravili svoga Hrvoja. Utakmica je odigrana je u spektakularnom ambijentu, pred oko 1.500 gledatelja. Inače, organizator turnira je Nogometni savez Zadarske županije, dok je HNK Zadar suorganizator.

image

Martin Erlić i Dominik Livaković

TURNIR HRVOJE ĆUSTIĆ

- Mogu reći da je prvo izdanje turnira ispunilo, pa i nadmašilo sva naša očekivanja. Želim pohvaliti gradove i općine koji su bili domaćini i tog prvog turnira, a i sada su uz nas, od Grada Zadra te Općina Poličnik, Polača i Privlaka, kao i klubove koji su nas ugostili. Dojmovi gostiju iz Hrvatske i inozemstva bili su izvanredni i svi su se oni odmah htjeli prijaviti za drugo izdanje turnira. Bez Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem ovaj turnir sigurno ne bi bilo moguće organizirati na ovakav način pa mu stoga posebno zahvaljujem - rekao je u ime organizatora Darko Banić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije.

Prepoznat na pravi način

Turnir praktički ima iste klubove kao i u prvom izdanju. Nije red odbiti one koji su bili spremni doći prvi put, a sada već turnir doživljavaju kao prestižni skup međunarodnih klubova na kojem svi žele pobijediti. Na turniru će tako igrati Zadar, Hajduk, Rijeka, Osijek, Lokomotiva, Široki Brijeg, Ferencvaros i Gyõr. Podsjećamo da je prvi turnir osvojio Hajduk, koji je u finalnoj utakmici nadigrao Osijek (2:0).

image

Luka Modrić

TURNIR HRVOJE ĆUSTIĆ

- Nakon što je završilo prvo izdanje turnira poručio sam kako nismo napravili ništa ako ovaj turnir sljedeće godine ne bude još bolji. Turnir je doista prepoznat na pravi način, svi su klubovi jedva čekali da nam ponovno dođu i nema sumnje da će turnir Hrvoje Ćustić izrasti u veliki nogometni događaj, na kojem će se promovirati brojni mladi igrači. To je turnir u čast našeg Hrvoja, ali turnir koji utječe na razvoja nogometa na ovom području i same promocije našega kraja. Prepoznao je to i ministar Šime Erlić koji nam je jako puno pomogao – zaključio je Darko Banić, te se još jednom zahvalio sponzorima bez kojih tako velik i jak turnir ne bi bilo moguće organizirati.

- Zahvaljujem Zadarskoj županiji, turističkoj zajednici Grada Zadra, sportskoj zajednici grada Zadra, HOO-u, HEP-u, Ministarstvu sporta, ACI-ju, Jadroliniji, tvrtkama Maraš, Ribola-Kaštela, Tvornici mreža Biograd, Komopu, Gradatinu, Erste banci, Eol-Ekosu, Eurogardenu, HRnogometu i napose hotelu Iliriji. Dodatno zahvaljujem Hajduku i NK Dugopolju, a prije svih Danijelu Subašiću i Draganu Blatnjaku, koji su nam puno pomogli u medijskoj promociji turnira, angažiravši Vatrene Luku Modrića, Joška Gvardiola, Dominika Livakovića, Martina Erlića, izbornika Zlatka Dalića... Naravno da je i obitelj Ćustić svim srcem uz nas, kao i mnogi drugi ljudi, te sponzori koje nisam naveo i koji nam se tek trebaju pridružiti.

image

Zlatko Dalić

image

Marko Livaja

TURNIR HRVOJE ĆUSTIĆ

Linker
27. ožujak 2024 15:35