Navijači Dinama su proslavili naslov

 DAMIR KRAJAC Cropix
FUTSAL

‘Zahvaljujući našim navijačima, futsal je narastao i postao sport broj jedan u dvorani‘

Trener Matija Đuvlat nije skrivao oduševjenje nakon što je Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 17. svibanj 2024. 23:42

Futsal Dinamo je s 3:1 pobijedio Olmissum i tako po drugi put u nizu postao prvak Hrvatske.

- Dojmovi se još nisu slegnuli, niti će još koji dan, ali bih čestitao mojom momčadi na utakmici, no uz ovakve pogreške ne može se dobiti finale. Čestitam Dinamu, bili su bolji i zasluženo su pobijedili. Zahvaljujem se momčadi na sjajnoj sezoni i klubu na podršci, samo ću lijepe stvari pamtiti iz Omiša, hvala i ovim navijačima, mislim da smo u Hrvatskoj ima ovakva atmosfera - rekao je Antonio Sekulić, koji je odigrao posljednju utakmicu za Olmissum jer odlazi u Anderlecht.

- Prije svega čestitke Dinamu, ovu zadnju utakmicu zasluženo su pobijedili, mi jednostavno nismo imali snage i koncentracije. Uvukli su nam se prvi puta iza leđa premda smo bili duboko u svom polju, drugi put smo im poklonili loptu i to je usmjerilo tijek utakmice. Nismo imali širinu kadra da bismo mogli igrati svoju igru, malo smo mijenali, napravili smo sve da dođemo do pobjede, ali nismo uspjeli. Uz čestitke Dinamu, čestitke mojim momcima na fenomenalnoj sezoni, borili su se do zadnje kapi znoja. Oni su moji pobjednici. Izgubili smo dva finala, na šesterce finale Kupa, a mogu reći i da smo prvenstvo izgubili na šesterce - tužan je bio Frane Despotović, trener poražene momčadi.

- Ove godine smo se malo više pomučili i na kraju smo slavili. Futsal Dinamo će vam uvijek ponuditi spektakl i otkad se pojavio, pogotovo zahvaljujući našim navijačima, futsal je narastao i postao sport broj jedan u dvorani. Malo smo bili pohlepni jer smo htjeli što brže zaključiti utakmicu, vremena je bilo još puno, a Omišani su kvalitetna momčadi, nedostajala su im tri igrača i to kakva igrača. Sigurno da su oni bili da bi nam bilo teže. Ova se momčad ne predaje, i to je pravilo koje nas nosi. Drago mi je zbog Gudasića i Prgometa koji su došli proteklog ljeta da su ovo osvojili, sigurno da je zbog Mihovila posebno emotivno, ali iz zbog Oskara i Capija i svih onih koji više nisu s nama, njima je posvećen ovaj naslov i dok god ćemo osvojati titule bit će posvećeno njima - zaključio je Matija Đulvat, trener prvaka države.

Linker
26. rujan 2024 20:57