VOJKO BASIC Cropix
BEZ VELIKIH IMENA

Zakomplicirala se borba za titulu, juniori Hajduka izgubili na gostovanju u Zagrebu uoči derbija s Dinamom

Trenutno je na tablici vodeći Dinamo sa 60 bodova, dok su juniori Bijelih drugi s 56 bodova
Piše: I. M., Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. travanj 2023. 16:25

Juniori Hajduka poraženi su u 25. kolu Prve NL na gostovanju kod Rudeša (2:1).

Domaći su poveli 2:0 golovima Matića u 17. minuti, a zatim Popovića iz jedanaesterca u 62. minuti. Jedini pogodak za juniore ‘Bijelih‘ postigao je Jurić-Petrašilo, iz penala u 80. minuti.

Marijan Budimir za ovaj susret nije mogao računati na nekolicinu bitnih igrača. U Zagreb tako nisu išli Brajković, Vrcić, Antunović, Kavelj, Capan... Početni sastav Hajduka je tako bio nešto drugačiji nego onaj koji smo gledali u Ženevi. Starteri su bili: Buljan, Đolonga, Jurić-Petrašilo, Arković, Hrgović, Ćalušić, Begonja, Skoko, Reić, Nazor, Jemo.

Ovim porazom juniori Hajduka dodatno su zakomplicirali borbu za titulom. Trenutno je na tablici vodeći Dinamo sa 60 bodova, dok su juniori "Bijelih" drugi s 56 bodova, ali i utakmicom manje. Do kraja prvenstva je juniorima Hajduka ostalo još pet utakmica, a među njima je i derbi s Dinamom na Poljudu 13. svibnja.

I dok je većina očiju danas uprta put Poljuda na najveći derbi hrvatskog nogometa, zapravo se prava drama zbivala u Zagrebu. Ovo Prvenstvo još nije odlučeno, a juniori "Bijelih" moraju osvojiti treći naslov prvaka Hrvatske u nizu, ako žele i sljedeće godine biti dio Lige prvaka...

Linker
06. svibanj 2024 14:05