TEA CIMAS/CROPIX Cropix
DAN PRIJE 34. ROĐENDANA

Zakon braće opet u akciji: Anas Sharbini priključuje se bratu u županijskom ligašu za nastavak karijere

Igrač za kojeg je svojedobno Hajduk uplatio rekordnu odštetu vraća se nogometu u 35. godini.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2021. 10:59

Nogometnoj karijeri vraća se jedan veliki hrvatski igrač. Anas Sharbini se u 34. godini odlučio ponovno zaigrati, i to, ni manje ni više već za OŠK iz Omišlja na otoku Krku. A tamo je i njegov brat Ahmad s kojim će opet, kao nekada u Rijeci i Hajduku asistirati, zabijati i uveseljavati gledatelje.

Prije naprasnog prekida karijere u prosincu 2015. godine, a nakon nesuglasica s tadašnjim trenerom Rijeke Matjažom Kekom, Sharbini je bio jedna od najjačih ličnosti novije povijesti riječkog nogometa. Spaja dvije generacije, jer osvojio je s Rijekom kupove 2006. i 2014. godine, kada se već vratio iz Hajduka čiji je i danas najskuplje plaćeni igrač.

image
ZELJKO SOP/CROPIX Cropix

Kako je došlo do transfera, odnosno do angažmana u OŠK-u, članu Prve županijske lige Primorsko-goranske?

- Nazvao me predsjednik Nikola Turčić i predložio da se priključim OŠK-u u nastavku sezone! Brzo sam pristao, zašto ne?! Znam sve o klubu otkada je Ahmad počeo igrati na Omišlju, kaže Anas za Sportcom.hr.

Spreman je fizički, već se dugo bavi planinskim trčanjem, sudjelovao je i na brojnim trekking-utrkama, a nogomet svakako nije zaboravio igrati. Već je 2018. godine nakon formalnog isteka ugovora s Rijekom probao u trećeligašu Grobničanu, tada je odustao, no sada je izgleda odlučio drugačije.

Podsjetimo, radi se o čovjeku koji je u paketu sa starijim bratom Ahmadom 2009. godine stigao u Hajduk za 2.7 milijuna eura i tako spasio Rijeku od gotovo sigurnog bankrota, nekoliko godina ranije no što će u Rijeku stići velika privatna ulaganja Damira Miškovića. Za braću Sharbini plaćena je tako i danas rekordna odšteta kluba s Poljuda. Također, u studenom 2014. godine zabio je pogodak Messiju i društvu igrajući za Vatrene protiv Argentine u prijateljskoj utakmici.

Linker
03. svibanj 2024 04:18