Karim Adeyemi 
 KRUGFOTO Afp
RAT VELIKANA ZA TINEJDŽERA

Zaludio je sve: Nitko ne želi propustiti ‘novog Haalanda‘, a Bayern odmah želi ispraviti strašan propust

"Tvornica napadača" iz Salzburga ne posustaje, i dalje radi punom parom...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. listopad 2021. 18:26

Nakon Sadio Manea, Erlinga Haalanda i Patsona Dake nogometne velikane zaludio je Karim Adeyemi. Štoviše, prema tvrdnjama španjolske Marce za potpis 19-godišnjeg napadača "zagrizli" su Bayern koji želi ispraviti veliki, možda i koban, propust struke jer njemački wunderkind je nekoć igrao u mlađim kategorijama bavarskog velikana, potom Real, Atletico, Inter...

Nitko ne želi propustiti iduću veliku stvar u europskom nogometu.

Adeyemi je u Salzburg stigao još prije tri godine, a Red Bull je tada Unterhaching za tinejdžera obeštetio s nešto više od tri milijuna eura. To ulaganje višestruko će se isplatiti. Mladi nogometaš prema Transfermarktu trenutno vrijedi 20 milijuna eura, no taj iznos ni izbliza neće biti dovoljan da obešteti austrijskog prvaka koji se nada rekordnoj odšteti.

image
KRUGFOTO Afp

Pogotovo jer u Salzburgu, s obzirom na zanimanje europskih "teškaša" velike platežne moći koji ne žele da im se ponovi "slučaj Haaland", mogu licitirati.

Adeyemi bez obzira na dob igra već treću sezonu među nogometnim profesionalcima, a posebno je impresivan u aktualnoj u kojoj je u 17 nastupa zabio 12 pogodaka od čega tri u Ligi prvaka. Štoviše, zabio je polovinu od šest golova svoje momčadi u elitnom europskom natjecanju i baš u svakoj utakmici njegov je doprinos bio presudan.

Zabio je, naime, Lilleu i Wolfsburgu, a protiv Seville se izborio za kazneni udarac iz kojeg je njegova momčad došla u prednost. Ove jeseni debitirao je i u dresu reprezentacije Njemačke za koju je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo već odigrao tri utakmice. U premijernom nastupu za nacionalnu vrstu protiv Armenije odmah je i zabio pogodak.

Linker
02. svibanj 2024 17:41