MALCOLM MACKENZIE Dppi Via Afp
UOČI OGLEDA S REDSIMA

Zaludio Otok, nametnuo se Daliću, pa otkrio zašto je uzeo baš taj broj na leđima: ‘Kad sam vidio da je slobodan...‘

Najbolji strijelac škotskog Premiershipa objasnio što ga je primamilo da uzme broj 9
Piše: JL.Objavljeno: 11. listopad 2022. 20:14

Hrvatski napadač Antonio Čolak apsolutna je senzacija škotskog Premiershipa s 10 pogodaka iz 9 utakmica. Uz to utrpao je još tri pogotka u kvalifikacijama za Ligu prvaka, od čega dva PSV-u u posljednjoj rundi kvalifikacija (uk. 3:2), stoga je jasno da je upravo Čolak jedan od glavnih razloga zašto su se Rangersi našli u elitnom društvu. Debitantska sezona iz snova za Hrvata rođenog u Ludwigsburgu, gradiću nedaleko Stuttgarta.

Magazin Lige prvaka već tradicionalno posjećuje kampove natjecatelja, a prilikom posjeta Ibroxu upravo su našeg igrača odabrali za razgovor, primijetivši da je postao pravi hit-napadač Otoka.

"I prije nego što sam potpisao za Rangerse znao sam da je to velik klub, ali tek kad sam došao shvatio sam pravu njegovu veličinu. Imaju toliko vjernih navijača da djeluje nemoguće ", pohvalio je Čolak vjerne, uvijek žestoke i glasne pratitelje ekipe s adresom Glasgowa.

Potom je objasnio zašto je odabrao broj 9 na leđima, a razlog se nalazi u uspjehu prethodnih Hrvata u škotskom velikanu.

"Kad sam vidio da je devetka slobodna, sjetio sam se Dade Prše i Nikice Jelavića. Odabrao sam taj broj i drago mi je da sam nastavio njihovim putem", otkrio je Čolak.

Dado Pršo posljednje tri godine karijere proveo je upravo u Rangersima, za to vrijeme zabio je u 35, a asistirao u 16 navrata. Nikica Jelavić stigao je 2010. iz Rapida iz Beča i ostao do zime 2012., odnosno do potpisa za Everton. Pod grbom Rangersa ostvario je i bolje brojke od Prše - broji 36 golova i 15 asistencija.

Za potrebe emisije gostovao je i njegov suigrač Ryan Kent. Neizostavni prvotimac imao je samo riječi hvale za našeg ubojitog napadača.

"On je prirodni golgeter, to je već pokazao i sada se nadam da će nastaviti tim ritmom", rekao je Kent.

U Ligi prvaka okolnosti za Čolaka i nisu toliko sretne. Njegovi Rangersi na začelju su A skupine uoči revanša s Liverpoolom na Ibroxu i moraju tražiti bod(ove). Redsi su s 2:0 slavili na Anfieldu, a od hrvatskih predstavnika startao je samo Borna Barišić. Čolak je uveden tek u 73. minuti umjesto Kolumbijca Alfredoa Morelosa.

Nije startao ni protiv Ajaxa u prvom kolu, a navijači Rangersa složni su u jednom - Čolak u srijedu mora igrati od prve minute, zaključak je popularnog portala Ibrox Noise, ili u slobodnom prijevodu Glasa s Ibroxa.

Linker
19. travanj 2024 18:45