POGLEDAJTE VIDEO

Zaludio Španjolce: Real kupuje 13-godišnjeg Petyja nakon sminke s YouTubea

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2012. 12:58

Luiz Henrique dos Santos, poznatiji pod nadimkom Pety, talentirani je 13-godišnji brazilski dečko kojem je san postati vrhunski nogometaš. Taj bi san uskoro mogao postati i stvarnost...

Naime, sudeći prema napisima Marce, njegov je talent zapeo za oko moćnom Real Madridu.

Globoesporte.com navodi kako je sve započelo prije nekoliko mjeseci kada je mladićev otac u znak vjere u sinovljev talent kupio video-kameru. Potom je snimio njegove vještine baratanja s loptom i postavio ih na YouTube.

Snimka je zapela za oko lovcima na talente u Španjolskoj, a prvi interesent bio je Betis. No, Marca navodi kako je transfer propao zbog finacijskih razloga.

- Vratili smo se u hotel tužni, ali tada smo dobili poziv iz Real Madrida u kojem su rekli: "Znamo da ste u Španjolskoj i Pety je fenomen. Voljeli bismo da dođete u Madrid na testiranje" - rekao je agent nadarenog dječaka Fabrizio Zanello.

Ubrzo potom Pety je bio na tesiranju.

- Dobro sam trenirao. Dečki ovdje su brzi i tehnički dobri. Što se tiče jezika, komplicirano je, ali mogu razumjeti. Mislim da sam pokazao svoje nogometno znanje - rekao je glavni protagonist ove priče koja još uvijek čeka sretan kraj.

Pety prvo mora dobiti odobrenje tehničkog odbora kluba, a onda cijeli posao mora proći kroz ekonomski filter. Ukoliko dobije potvrdan odgovor od Reala u Španjolsku bi se preselio ne samo sa roditeljima, već cijelom obitelji.

U Realu će odluku morati donijeti odluku brzo, budući Pety 5. ožujka ima zakazano testiranje u Cruzeiru...

Linker
22. rujan 2024 19:40