Bivši trener Dinama Zoran Mamić koji redovito prati utakmice u Hercegovini, predsjednik Posušja Dario Sesar, sportski direktor Posušja Slavko Brekalo, te trener Zrinjskog Sergej Jakirović

 Miljenko Karačić
SUSRET U POSUŠJU

Zanimljivo društvo na derbiju začelja: Zoran Mamić u loži s jednim od glavnih kandidata za klupu Dinama

Mamić se inače danas pojavio na Sudu BiH, na ročištu o zahtjevu hrvatskih vlasti za izručenjem
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 09. svibanj 2022. 15:50

Derbi začelja Premijer lige BiH u subotu su igrali Posušje i Leotar. Domaćin pod vodstvom trenera Tonija Karačića slavio je 2:0 pobjedu i povećao izglede za ostankom u ligi.

Zanimljivo društvo stiglo je u Posušje. U svečanoj loži stadiona na Mokrom docu bili su bivši trener Dinama Zoran Mamić, koji je utočište nakon osude u Hrvatskoj pronašao u Međugorju, te trener novog prvaka Zrinjskog Sergej Jakirović koji uživa u plodovima uspješne sezone i čije se ime povezuje s Dinamom.

Čak je aktualni trener Borca Tomislav Ivković i javno kazao da Jakirović želi postati trener Dinama i da su najveći zagovornici takve opcije iz Međugorja. Dakako, Ivković je mislio na braću Mamić. Domaćini Mamiću i Jakiroviću bili su predsjednik Posušja Dario Sesar i sportski direktor Slavko Brekalo.

Gosti u mogli vidjeti zanimljivu utakmicu koju je s dva pogotka obilježio robusni napadač Posušja Dario Pavković (27) koji i visinom i izgledom i kretnjama na terenu, pa čak i snalažljivošću u šesnaestercu podsjetio na Ivana Krstanovića koji je nekoć također nosio dres Posušja. Pavković čiji su korijeni u obližnjem Rakitnu u Posušje je stigao zimus iz njemačkog niželigaša Langenstelbacha. Mamić je često na utakmicama Zrinjskog, Širokog Brijega i GOŠK-a, a ovaj put stigao je u Posušje.

Kad je o Mamiću riječ valja, dodati da se danas u 13 sati opet morao pojaviti na Sudu BiH, kad je zakazano ročište o zahtjevu hrvatskih vlasti za izručenjem. Prošle godine Sud BiH utvrdio je da nema pretpostavki da se Zorana Mamića izruči Hrvatskoj. Sud BiH prije dvije godine po istom slučaju odlučivao je u predmetu Zdravka Mamića te odbio zahtjev Hrvatske. Hrvatska Zorana Mamića traži zbog pravomoćnosti presude kojom je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i osam mjeseci.

- Ovdje je sve jasno. Nema uvjeta za izručenje, ali Hrvatska i dalje ne odustaje - kažu Mamićevi odvjetnici. Braća Mamić koji su osuđeni u Hrvatskoj, ranije su tražili da kaznu služe u BiH.

image

Zoran Mamić u društvu odvjetnika Zdravka Rajića dolazi na sud BiH

ANTONIO BALIC/CROPIX

Linker
27. travanj 2024 06:50