Franko Kovačević sa svojim roditeljima, suprugom Karlom i sinom Vitom na stadionu u Križevcima

 MAURIZIO NOVOSEL
NA PUTU DO ZVIJEZDA

Zapazio ga je Ancelotti, potpisao je i za Hajduk, a sada želi među elitu: ‘Želja mi je zaigrati u Ligi prvaka‘

Bivši igrač Hajduka odlično igra u slovenskim Domžalama za koje je zabio deset pogodaka
Piše: Maurizio NovoselObjavljeno: 28. travanj 2023. 19:02

Ponikao je u križevačkoj nogometnoj školi, igrao u mladim postavama Varaždina i Bjelovara, a vrlo mlad je otplovio u profesionalne nogometne vode. Križevčanina Franka Kovačevića (23) sportski je put odveo u kadete Rijeke, a prvi profesionalni ugovor sklopio je u Hajduku.

- Ozbiljniji put krenuo je s kadetima Rijeke, a prvi ugovor potpisao sam za Hajduk. Dobro iskustvo, oduvijek sam navijač Hajduka - spomenuo je Franko, čestitajući pritom juniorima Hajduka na sjajnom postignuću.

Zapazio ga Ancelotti 2017.

Napadač od prvih nogometnih koraka, strijelac koji je, između ostalog, uknjižio i nekoliko nastupa u mlađim reprezentativnim vrstama Hrvatske. Hajduk ga je iz Rijeke doveo 2017., a prije toga zapazio ga je i tadašnji trener Bayerna Carlo Ancelotti. Trenirao je s Bayernom dva tjedna, no ipak je završio u Splitu. Igrao je u elitnom razredu hrvatskog nogometa 2019. u dresu Rudeša, potom iste godine prešao u Hoffenheim. U sezoni 2020./21. bio je na posudbi u Cincinnatiju.

- Tamo je sezona drugačija, tako da sam odigrao samo posljednju utakmicu prvenstva u Miamiju. Dogodila se pandemija, velika pauza, uz to i ozljeda stražnje lože zbog čega sam izbivao s travnjaka tri mjeseca. Odlučio sam se vratiti u Europu i završio na Cipru, u Pafosu kod trenera Darka Milaniča i sportskog direktora Ivana Mancea kojima se posebno zahvaljujem. Odigrao sam 30 utakmica i bilo je odlično. Oni su mi preporučili igranje u Sloveniji, Domžale su otkupile moj ugovor od njemačkog Hoffenheima prošlog ljeta. Odrekao sam se dobrog ugovora u Njemačkoj jer sam želio igrati u prvoj ligi - naglasio je Kovačević.

U Sloveniji igra odlično, zabio je deset pogodaka u tamošnjem prvenstvu i na diobi je petog mjesta na ljestvici strijelaca. Ugovor ima do 2025. godine, a kaže da je nezahvalno uspoređivati lige...

- Svaka liga je dobra i drugačija i ni u jednoj 1. ligi nije nimalo jednostavno igrati. Želja mi je jednom zaigrati utakmicu Lige prvaka i volio bih zaigrati u ligama Petice. Treba mi puno iskustva i, naravno, rada - rekao je Kovačević naglasivši veliku potporu obitelji u sportskoj karijeri.

Ugodno se iznenadio i novim ruhom Gradskog stadiona u Križevcima i puno boljim uvjetima nego u vrijeme kada je počinjao. Možda ga jednog dana vidimo i u križevačkom dresu.

- Mislim da su Križevci lijepo područje za nogomet, posebno za razvoj mladih igrača. Nisam igrao u seniorima, ali tko zna, možda se i to jednog dana dogodi.

Linker
29. travanj 2024 19:00