DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
UZROCI RASPADA MODRIH

Zašto je Dinamo potopljen u Tiraspolu? Ovo je pet glavnih razloga moldavskog debakla hrvatskog prvaka

Koga je zapravo u moldavskom ‘masakru’ upucao Šerif?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. kolovoz 2021. 17:35

Trenera Damira Krznara, neke Dinamove nogometaše, klupske ambicije vezane uz Ligu prvaka, modru blagajnu? Možemo kazati da nije birao žrtve.

Možemo konstatirati da se Šerif do svog cilja prošetao kao talibani kad su ulazili u Kabul. Znamo da vas sve ponajviše zanima hoće li Krznar ‘preživjeti’ debakl u Tiraspolu? Po svim informacijama koje smo dobili - hoće! Ništa se u Maksimiru neće prelamati preko koljena, očito su prošla ta vremena kad su se treneri gurali niz stepenice nakon prvog ozbiljnijeg kiksa. Međutim, to je samo trenutačna situacija, sve se može brzo može promijeniti do kraja kolovoza.

U nastavku donosimo pet razloga zašto je Dinamo potopljen u Tiraspolu.

1. LOŠA PRIPREMA SAME UTAKMICE

Svakako da trener Krznar i njegov stožer nisu pripremali momčad na način da onako totalno izgubljeno izgledaju u Tiraspolu. Međutim, upravo tako su izgledali. Što onda znači da su priprema utakmice i skauting bili nikakvi, ne može se izvesti niti jedan drukčiji zaključak. Od samog početka Šerif se nametnuo, Modri kao da si bili skroz iznenađeni.

2. VISOKO POSTAVLJENA ZADNJA LINIJA

Tako postavljena obrana Modrih bila je idealna za brzu tranziciju Šerifa, koja mu najbolje ide i po kojoj je poznat. Dinamo se postavio u obrani onako kako je odgovaralo Moldavcima, bio je iznimno ranjiv na kontre i polukontre. Bokovi moldavskog prvaka osjećali su se ugodno jer su imali jako puno prostora uz liniju da probijaju i centriraju.

3. NEDOSTATAK KOMPAKTNOSTI

Modri su djelovali poput razbijene vojske u svim segmentima. Znamo da je homogenost i kompaktnost momčadi najvažnija karika za uspješan rezultat. Zadnja linija nije imala zaštitu veznih igrača koji su ostajali u međuprostoru, a također su često gubili lopte. Šerif je djelovao mnogo kompaktnije i organiziranije, Modri su bili razbacani po terenu kao rakova djeca.

4. NEDOSTATAK ENERGIJE

Krznarovi igrači su pogotovo u 2. poluvremenu nudili sliku iscijeđenog limuna. Stekao se dojam da su ostali praznih rezervoara, bez adekvatne energije, djelovali su umorno, nepokretno. E sad, radi li se o psihološkom padu zbog nemoći u igri ili su dečki iscrpljeni zbog jakog ritma na početku sezone? Je li Krznar trebao više rotirati u utakmicama HNL-a?

5. NEDOSTATAK IDEJE U FAZI NAPADA

U fazi napada Modri su bili iznimno loši. Stvorili su zapravo samo jednu pravu priliku kad je Ivanušec gurnuo Majera u zicer. Gotovo u svakom napadu gurali su loptu Petkoviću, to je igra koju je lako čitati i predvidjeti kad je Dinamo u pitanju. Šerif je uglavnom lako blokirao Petkovića, a Oršić, Ivanušec i Majer nisu se priključivali u završnicu.

Linker
08. svibanj 2024 06:23