REKAO IM ŠTO IH IDE

Zašto L'Eqipue ne voli Lovrena? 'Ne znam ni ja, kao da uvijek samo mene gledaju'

Dejan veli da su novinari možda bili i dodatno ljuti na njega jer im je nakon utakmice sa Schalkeom u mixed zoni kazao kako je zaista sramotno što mu rade, iz dana u dan
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. studeni 2010. 12:34

Schalke je uvjerljivo svladao Lyon sa 3:0, a francuski mediji, pogotovo L’Eqipue, okomili su se na Lyonovu obranu, pogotovo na hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena. Pišu francuski kolege da je obrana Lyona 'na čelu s Lovrenom i Diakhateom bila nevjerojatno propusna’.

- Iskreno, ne znam zašto, francuski novinari stalno udaraju po meni. Kao da sam igram u obrani. Uvijek gledaju samo mene, kao da nema nikoga drugog, kao da nema ostatka momčadi - pričao nam je hrvatski reprezentativac.

Veli da su novinari možda bili i dodatno ljuti na njega jer im je nakon utakmice sa Schalkeom u mixed zoni kazao kako je zaista sramotno što mu rade, iz dana u dan.

- Rekao sam im otvoreno da je to bezobrazno, da je to sramotno. Što je previše, previše je. Nema smisla.

Nije samo Lovren na udaru medija, već kompletna obrana Lyona.

- Da, ali valjda je svima jasno da obranu ne igraju samo četiri igrača u obrani, već da obrana počinje od - napada! Ovako kad god zapne, krive nas iz obrane, a pogotovo mene. Međutim, više se na to neću obazirati. Sve mi je bilo jasno od prvog treninga i prve utakmice, odmah su me uzeli na zub. Znao sam što me slijedi u nastavku karijere u Lyonu.

Što vam kažu u klubu?

- To je najvažnije. U klubu mi daju podršku. Svi, od trenera i Uprave do suigrača... Zato me sve te kritike ne deprimiraju. Bit ću jači i bolji nakon svega.

A kakav će biti Lyon? Ne igrate na razini koja se očekuje od takvog kluba?

- Igramo po sustavu toplo-hladno. Imamo dobrih partija, ali i loših. Ova sa Schalekom bila je od onih loših. Ne bih znao kazati gdje leži problem.

Ipak, Lyon se usprkos svemu plasirao u osminu finala Lige prvaka.

- Gledajte, kad se podvuče crta, mi uopće ne stojimo tako loše. Plasirali smo se dalje u Ligu prvaka, a u prvenstvu smo osmi, samo dva boda iz prvoga. Ljestvica je zgusnuta, samo jedna pobjeda nas lansira među prve tri ili četiri momčadi. Zato nam je sad najbitnija utakmica s PSG-om. Maksimalno smo koncentrirani na taj sraz. Izgubili smo od njih u Kupu, bit će to iznimno zahtjevna utakmkica.

Iako trpi medijske napade, Lovren je miran.

- Oni koji me napadaju ne razumiju nogomet. Ne kuže ge. Ali kažem, nema nikakve tragedije, dobro se osjećam, vjerujem da će svi biti u najboljem redu. Isto kao što vjerujem da će Lyon krenuti prema gore, nuditi sve bolje igre.

Linker
06. listopad 2024 03:39