Carlos Tevez

 INSTAGRAM
LEGENDA OTVORENO

‘Zašto sam se odlučio za takav transfer? Kupio sam 15 kuća za svoju obitelj, a treba i nahraniti tih 60 ljudi‘

Argentinac je u Kini igrao za momčad SH Shenhua, gdje je zarađivao velikih 700.000 eura tjedno
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. kolovoz 2023. 14:38

Glavni pobjednik ljetnog prijelaznog roka je sigurno Saudijska Arabija. Mnoge europske zvijezde prihvatile su zovi saudijskih milijuna, a posljednji u nizu bio Brazilac Neymar koji se pridružio Al Hilalu, u kojem će zaraditi 160 milijuna eura u dvoje godine ugovora.

Jedan od onih koji se odlučio na transfer u potrazi za velikim novcima bio je i Carlos Tevez, a u njegovo vrijeme atraktivna opcija bila je odlazak u Kinu. Tevez ne skriva da je izabrao takav put isključivo iz financijskih razloga, i da u potpunosti razumije sve igrače koji su isto tako odlučili.

- Mnogi su me ljudi kritizirali zbog odlaska u Kinu. Ali stvarno ne znaju moju priču. Tijekom te faze moje karijere zaradio sam mnogo novca – počeo je Argentinac.

- Ali znate što sam učinio? Rekao sam svom agentu da mi ne treba taj novac, ali sam samo želio kupiti 15 kuća i izvući svoju obitelj iz naselja Fuerte Apachea.

Bivši igrač Juventusa, Uniteda i Cityja progovorio je o svojoj široj obitelji.

- Nitko ne zna, ali pokušavam uzdržavati 15 obitelji, uključujući svoju braću, stričeve i tako dalje. A ako počnete brojati, to je oko 60 ljudi. Sve što sam učinio je da se pobrinem da nova generacija Teveza ima bolji život, da imaju dobro obrazovanje i da ne prolaze kroz ono kroz što sam ja prošao.

Argentinac je u Kini igrao za momčad SH Shenhua, gdje se zadržao godinu dana i zarađivao velikih 700.000 eura tjedno.

U prijašnjim razgovorima Tevez je govorio o svojem djetinjstvu u spomenutom naselju.

- Školovala me ulica, a ne škola. Puno toga što sam naučio dugujem svojoj četvrti Fuerte Apache.

- Nismo imali hrane, ali svi su te zvali i nudili ti što su imali. Jeli smo rajčice i kruh. Iako sam završio u nogometnoj eliti, nisam to zaboravio.

Linker
07. svibanj 2024 11:47