Diego Radamés/zuma Press/profimedia
SRAMOTNA SCENA

Zastrašujući ispad navijača, prijetili osmogodišnjoj djevojčici: ‘Bježi odavde ili ćemo je ubiti‘

La Ligi je prijavljen incident koji se dogodio uoči derbija gradskih rivala Atlética i Reala
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 27. rujan 2023. 20:32

Nedjeljni derbi gradskih rivala Atletico i Real Madrida ponovno je ostao u lošem svijetlu zbog krivih razloga. Prema navodima španjolskih medija, vodstvo La Lige već je upoznato s incidentom koji se dogodio prije utakmice, u kojem je žrtva rasističkih ispada bila osmogodišnja djevojčica.

Događaji su se dogodili neposredno prije početka derbija, a LaLiga već ima slike i pokušava kontaktirati obitelj žrtve kako bi razjasnila situaciju. Grupa navijača Atlética zastrašila je tamnoputu djevojku, njenu majku i tetu zato što su nosile dres Viniciusa Juniora, jednog od glavnih igrača Real Madrida. Španjolski Ser ističe da su bile vrijeđane povicima poput ‘Madridisti, kur**** sinovi‘, a bilo je i rasističkih uvreda, koje su opisane kao ‘majmunske onomatopeje‘.

U međuvremenu, La Liga je izvijestila tužiteljstvo o navedenom incidentu, dok su majka i teta maloljetnice već podnijele relevantnu žalbu. Silvia, teta maloljetne djevojke koju su vrijeđali Atléticovi ultrasi, u emisiji ‘El Larguero‘ progovorila je o tome što se dogodilo prošle nedjelje prije madridskog derbija.

- Šetali smo po Cívitas Metropolitanu, gdje je bilo okupljanje fronta Atlética i ostali smo to gledati. Ja sam član Atlética od rođenja. I počeli su pjevati ‘Vikingo, ne‘, ‘majmune‘, ‘crno sranje‘. I isprva nisam znala da je to zbog nas, kunem se. Čak sam se osvrnula misleći da su vani pričali o Vikinzima ili nekoj grupi klinaca koji su prolazili iza.

- Nikada ne bih zamislila da je to zbog djevojke. Sve dok mi klinac nije prišao i udario me po ruci. ‘Bježi odavde ili ćemo ubiti je**** curu.‘ Puno uvreda i svega. A onda podignete pogled i vidite mnogo ljudi, veliku gomilu ljudi koji pokazuju na djevojku, vrijeđaju djevojku, pjevaju djevojci - objasnila je.

Teta maloljetnice otkrila je da je ovaj nasilni i rasistički incident napravio traumu kod osmogodišnje djevojčice, koja je bila na svojoj prvoj nogometnoj utakmici.

- Imala je užasan napad anksioznosti. Izvukla sam je odatle što je prije moguće dok je pokrila se štitom i košuljom. Prve noći probudila se nekoliko puta misleći da dolaze po nju. Imala je puno noćnih mora. Ne zna zašto se sve dogodilo. Rekla mi je da je ne vodim opet na stadion.

Španjolski SER imao je uvid u podnesenu prijavu.

Prema prijavi, osoba je došla ‘udariti i zgrabiti‘ tetu, a taj muškarac je nosio ‘crnu majicu Atlético Fronta‘. Prijava je također stigla nacionalnoj policiji, u kojoj se navode povici: ‘izlazite, vi je**** Vikinzi, vi kur**** sinovi iz Madrida, odlazite odavde, razbit ćemo vam usta i ubit ćemo vas‘. Tužitelji tvrde da su se osjećali ‘vrlo nesigurno i bespomoćno, a prije svega maloljetnik koji se počeo tresti, vičući neka ode.‘

Linker
08. svibanj 2024 01:14