AFP
KAPETAN OPTUŽIO KLUB

'Završite priču s Modrićem! Svlačionica želi da Luka ostane jer je sjajan čovjek!'

'Imali smo sličan slučaj s Berbatovom i znam kakav utjecaj na momčad ima ovakva situacija. Svi u klubu samo žele da završi prijelazni rok i da se onda svi možemo posvetiti poslu'
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 30. kolovoz 2011. 12:56

Neizvjesna budućnost hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića uvelike je utjecala na slab ulaz u sezonu za Tottenham, smatra obrambeni igrač "spursa" Ledley King...

Modrić je cijelo ljeto bio u centru pažnje, ali ne zbog svojih igara, već zbog potencijalnog transfera u Chelsea koji se zasada još nije realizirao. Klub ruskog bogataša Romana Abramoviča i dalje ustraje u tome da dovede hrvatskog reprezentativca na Stamford Bridge unatoč obećanjima predsjednika Tottenhama Daniela Levyja da ne postoji nikakva šanse da proda Modrića.

Ledley King već je svjedočio sličnoj situaciji u svojoj karijeri. Na početku sezone 2008/2009 King je kao kapetan "spursa" gledao kako bugarski napadač Dimitar Berbatov napušta klub ( Manchester United) posljednjeg dana prijelaznog roka. Te sezone Tottenham nije slavio u utakmici Premiershipa sve do posljednjih dana mjeseca listopada. Spursi su izgubili prve dvije utakmice ove sezone i to uvjerljivo od oba Manchestera, a King se boji da bi situacija mogla biti i gora ako se špekulacije oko odlaska Modrića ne riješe odmah.

- To traje već cijelo ljeto. U ime svih igrača mogu reći da želimo da Luka ostane, jer je dobar čovjek i nogometaš. Što se prije završi cijela priča, to bolje za sve, neovisno o ishodu iste – rekao je za Sky Sports News King.

- Imali smo sličan slučaj prije nekoliko godina s Dimitrom Berbatovom i znam kakav utjecaj na momčad ima ovakva situacija. Svi u klubu samo žele da završi prijelazni rok i da se onda svi možemo posvetiti poslu koji nabolje obavljamo – zaključio je Englez.

U slučaju da Tottenham zadrži Modrića, menadžer Chelseaja Villas-Boas imao je spremnu zamjenu, a njegovo ime bilo je Raul Meireles (Liverpool). Portugalac je prošle sezone dobivao puno veću minutažu u "redsima", ali je od dolaska Kennyja Dalglisha i nekih novih igrača, poput Charlieja Adama, Stewarta Downinga i Jordana Hendersona, pao u drugi plan. Nagađa se da je Chelsea spreman ponuditi određenu svotu novca i izraelskog reprezentativca Yossija Benayouna, na što su iz Liverpoola poručili: "Nema šanse!".

Visok 5-1 poraz proteklog vikenda od Manchester Cityja pokazao je da momčad Tottenhama treba pojačanja. Menadžer Harry Redknapp izjavio je da namjerava dovesti još tri pojačanja, a jedan od ta tri trebao bi biti engleski reprezentativac Scott Parker koji je izostao iz sastava West Hama za prošlu utakmicu protiv Nottinghama Foresta, pa se nagađalo da je razlog transfer na White Hart Lane. Prema posljednjim informacijama, West Ham i Tottenham nisu ni blizu dogovora što nikako ne ide na ruku menadžeru "čekićara" koji je rekao da mu treba nekoliko dana da pronađe dostojnu zamjenu.

Transfer Lassane Diarre iz Real Madrida također je postao vrlo neizvjestan nakon što su iz talijanskih medija procurile informacije da se Roma sve dogovorila s francuskim nogometašem. Redknapp je naglašavao da bi jedina prepreka u prelasku Diarre u redove "sprusa" mogla biti visina njegove plaće i čini se da je bio u pravu.

Linker
23. rujan 2024 20:26