JAVIER SORIANO/AFP/PROFIMEDIA
PO UZORU NA SUPERBOWL

Zbog Shakire mijenjaju nogometno pravilo! Finale Copa Americe donosi presedan kakav još nije viđen u povijesti

Kolumbijska pjevačica nastupit će u poluvremenu finala južnoameričkog prvenstva
Piše: SNObjavljeno: 13. srpanj 2024. 14:04

U noći s nedjelje na ponedjeljak na Hard Rock stadionu u Miamiju igra se finale južnoameričkog kontinentalnog prvenstva, takozvane Copa Americe, koji će neovisno o ishodu utakmice ispisati nogometnu povijest.

Kako? Naime, Kolumbijci će osim brojnih navijača na tribinama imati i veliku podršku u pjevačici Shakiri, koja će nastupiti u poluvremenu utakmice, po uzoru na Superbowl, a njezin će performans trajati čak 25 minuta, piše ESPN! Da, prvi put u povijesti nogometa pauza između poluvremena trajat će 10 minuta više nego uobičajeno! Što se kosi s pravilima sporta...

image
VALERIE MACON Afp

U pravilima nogometne igre jasno stoji da "Igrači imaju pravo na odmor između poluvremena, koje ne može trajati duže od 15 minuta".

Zasad nije jasno je li krovna kuća južnoameričkog nogometa zatražila posebno odobrenje od Fife za prolongiranje pauze i hoće li ona doista trajati 25 minuta, no obistini li se, bit će to prvi put u nogometnoj povijesti da predah između poluvremena traje duže od 15 minuta.

image
ANGELA WEISS Afp

A što s nogometašima koji će se nakon napornih 45 minuta hladiti skoro pola sata pa opet istrčati na teren i riskirati ozljedu? Brine li itko za njihovo zdravlje? Ovakav presedan govori dovoljno...

Linker
07. rujan 2024 23:51