Mario Vušković

 ARNE DEDERT Dpa Picture-alliance Via Afp
POTRES ZBOG ODLUKE

‘Zbog Vuškovića je čitav klub u velikom šoku, odgođen trening momčadi, Mario se nadao do samoga kraja...‘

Posljednju utakmicu odigrao je u studenom 2022., a pitanje je hoće li i gdje nastaviti karijeru 2026.
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 16:07

Mario Vušković među glavnim je vijestima njemačkog nogometa. Umjesto izvorne dvogodišnje zabrane koju je Kazneni sud DFB-a izrekao hrvatskom braniču, one do studenog 2024., Vuškovićeva suspenzija iz nogometa trajat će do studenog 2026. godine!

Nakon prvotne presude 30. ožujka 2023., a koja je vrijedila retroaktivno od 15. studenog 2022., obje su strane uložile žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei, koji će presuditi u korist Nacionalne antidopinške agencije Njemačke (NADA) i Svjetske antidopinške agencije (WADA), koje su tražile povećanje suspenzije s dvije na četiri godine.

HSV24, portal specijaliziran za praćenje Vuškovićevog kluba, piše da je "čitav HSV ostao u šoku" nakon što su saznali za presudu. Kažu, "Vušković do samog kraja nije prestao nadati boljem ishodu", a momčad je o odluci suda bila obaviještena uoči treninga momčadi, koji se trebao odviti oko 11 sati, ali je odgođen.

"Igrači, navijači i cijeli klub više su se puta privatno i javno zalagali za Vuškovića i isticali njegovu nevinost, ali bezuspješno", navodi spomenuti portal te dodaje da su sve druge teme u klubu sada sporedna stvar: "Šok u slučaju Vuškovića bio je prevelik".

Vušković je posljednju utakmicu odigrao 9. studenoga 2022. protiv Fürthu i pitanje je hoće li i gdje nastaviti karijeru po završetku 2026., kad će ponovo moći zaigrati.

Linker
05. rujan 2024 10:58