HANZA MEDIA
JUTARNJI DOZNAJE

ZDRAVKO MAMIĆ JE NAKON ATENTATA POD STALNOM POLICIJSKOM ZAŠTITOM Cijeli je dan u bolnici proveo pod paskom snaga sigurnosti

Piše: Mario PušićObjavljeno: 23. kolovoz 2017. 22:58

Zdravko Mamić proveo je svoj prvi dan u bolnici pod paskom policije, a tako će biti i kad napusti bolnički krug i vrati se svakodnevici. Pod policijskom pratnjom Mamić je ispraćen i iz BiH, gdje je iz tomislavgradskog Doma zdravlja otpušten na vlastiti zahtjev, a liječenje je nastavio u zagrebačkoj, a ne splitskoj bolnici na osobno inzistiranje.

Iz vrha MUP-a doznajemo da je Mamić pod konstantnom policijskom zaštitom, no MUP nam to nije htio službeno potvrditi, ali niti demantirati.

Odgovorili su nam priopćenjem da “hrvatska policija u suradnji s policijom Bosne i Hercegovine kao i drugim nadležnim službama u RH poduzima mjere radi razjašnjavanja svih relevantnih okolnosti predmetnog kaznenog djela”. Iz MUP-a također podsjećaju da su informacije o mjerama zaštite osobe koje policija provodi tajne te da se iste u svakom pojedinom slučaju provode sukladno zakonskim ovlastima i prosudbi o ugroženosti. Operativno će tu suradnju dviju policija provoditi službenici livanjske policijske uprave s jedne te Splitsko-dalmatinske s druge strane granice.

- Zdravko Mamić je zasad dobro, nema komplikacija, prima terapiju, a za dan ili dva, što je krizno razdoblje u ovakvim situacijama, znat ćemo treba li i dodatno liječenje - kažu nam liječnici iz KB-a Sveti Duh gdje je Dinamov savjetnik od utorka na liječenju nakon pucnjave u BiH, u kojoj je ranjen u desnu natkoljenicu.

“Poslušan pacijent”

Liječnici kažu da je Mamić zasad “poslušan” pacijent, prima terapiju antibioticima kojom se nastoji izbjeći sepsa. Naime, nakon ranjavanja Mamiću je prva pomoć pružena u Domu zdravlja u Tomislavgradu, nakon čega se odlučio vratiti u Zagreb gdje je nastavio liječenje. Neke informacije su govorile da će Mamić unatoč prostrijelnoj rani ipak otputovati u Albaniju na nogometnu utakmicu Dinama i Skënderbeua, no liječnici kažu da su mu objasnili njegovu zdravstvenu situaciju, a on im je rekao: “Poslušat ću vas, radite što morate”.

Mate Matić, odvjetnik Zdravka Mamića, rekao nam je da se čuo sa svojim klijentom, ali nije previše upućen u ono što mu se dogodilo u rodnom kraju.

- Rekao mi je da se osjeća dobro, ali da zasad ne zna kada će ga pustiti iz bolnice. Nismo razgovarali o drugim stvarima pa nikakvih novih informacija nemam - izjavio je odvjetnik Matić i dodao da ne raspolaže ni podacima je li policija u BiH napredovala u istrazi i je li možda ušla u trag počiniteljima.

Napad na Dinamova savjetnika danas je osudio i premijer Andrej Plenković.

- Naravno da osuđujem taj napad, jednako kao i napad na bilo koga tko bi se našao u toj situaciji - rekao je.

Linker
19. travanj 2024 03:42