DERBI VEĆ U 1. KOLU

ŽDRIJEB PREMIERSHIPA Bilić starta kod Arsenala, a već u 4. kolu ide na Anfield

West Ham protiv Chelseaja Joséa Mourinha igra 24. listopada doma i 19. ožujka u gostima, a s Tottenhamom 21. studenoga u gostima i 1. ožujka doma
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 17. lipanj 2015. 14:51

Slaven Bilić u engleskom će nogometnom prvenstvu debitirati protiv Arsenala na Emiratesu 8. kolovoza, a već u 4. kolu, 29. kolovoza, sa svojim će West Hamom gostovati na Anfieldu. U međuvremenu će na Upton Parku gostovati Leicester i novi prvoligaš Bournemouth, pa službena stranica kluba iz istočnog Londona naglašava kako se do stanke zbog obveza reprezentacije “očekuje šest bodova na kontu”.

Parovi nove sezone Premiershipa objavljeni su u srijedu ujutro i što se ‘bordo-plavih’ tiče, naglašava se da će oproštaj od stadiona Boleyn Ground biti 7. svibnja 2016. protiv Swanseaja, budući da se u posljednjem kolu 15. svibnja sezone gostuje kod Stokea.

Nakon momčadi Arsenea Wengera na startu, londonski derbiji Biliću dolaze sljedećim redoslijedom: protiv Joséa Mourina (Chelsea) 24. listopada doma, potom 21. studenoga kod Tottenhama, zatim 1. ožujka doma sa Spursima, 19. ožujka na Stamford Bridgeu, a 9. travnja uzvrat s Arsenalom.

Liverpool gostuje na Boleyn Groundu kao prvi suparnik u 2016. godini, 2. siječnja. U Manchester se na noge Cityju odlazi 19. rujna, a na Old Trafford 5. prosinca, dok su uzvrati 23. siječnja odnosno 23. travnja. Protiv svog drugog kluba u kojem je igrao, Evertona, ‘Slav’ se nadmeće 7. studenoga u Londonu i 5. ožujka u Liverpoolu.

Glede ostalih parova odnosno derbija, Manchester United na startu dočekuje Tottenham, već u 2. kolu, 15. kolovoza, City na Etihadu ugošćuje Chelsea, a 12. rujna na Old Traffordu gostuje Liverpool. Na Stamford Bridgeu, pak, 19. rujna gostuje Arsenal, a 31. listopada Liverpool. Chelsea na Old Traffordu gostuje 28. prosinca, na Emiratesu 23. siječnja, a već 6. veljače Man. Utd. dolazi na uzvrat u zapadni London. Kod Liverpoola, pak, Chelsea gostuje 12. ožujka, 19. ožujka igraju City protiv Uniteda, a 16. travnja Chelsea - City. ManU kod Arsenala gostuje 3. listopada, 24. listopada domaćin je Cityju, a 16. siječnja ide k Liverpoolu. ‘Merseyside’ derbiji su 3. listopada na Goodison Parku, a 27. veljače na Anfieldu...

Linker
22. rujan 2024 08:25