Zoran Zekić

 ANTONIO BALIC Cropix
REPOVI NAKON UTAKMICE

Zekić i društvo ogorčeni suđenjem: Svima je jasno! Sistemsko rušenje, očekujemo reakciju‘

Gosti su uvjereni da je baš gledanjem snimke sudac trebao vidjeti da je pogodak bio regularan
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. listopad 2024. 07:56

Zoran Zekić uspješno vodi nogometaše Sarajeva, još uvijek ne zna za poraz u WWin ligi Bosne i Hercegovine, no njegova je momčad prepustila vodeću poziciju Zrinjskom nakon što je u ponedjeljak u 9. kolu remizirala na gostovanju u Širokom Brijegu (3:3).

Hrvatski stručnjak poznat je po tome da uglavnom izbjegava govoriti o sucima, pamtimo takav njegov stav iz SHNL-a. Ovaj put ipak je nešto rekao, naime novinari su ga pitali je li u utakmicama s Borcem i Širokim Brijegom upoznao lošiju stranu BiH nogometa, prije svega suđenje? Može li se to nazvati nesrećom ili nekom teorijom zavjere protiv FK Sarajeva?

- Gledajte, ako ja krenem pričati o tome sad, onda idem u smjeru u kojem ne želim ići. Mislim da postoje ljudi koji to mogu komentirati, moje da se bavim igračima i s ovim detaljima na terenu. Da ima odluka kakvih ima, ima, ali kažem opet, ne želim se uvlačiti u te razgovore – izjavio je Zekić.

A u Širokom je bilo dosta spornih situacija za koje u FK Sarajevu odgovornim smatraju suca Dragana Petrovića.

U drugom poluvremenu, pri rezultatu 1:2, gosti su došli i do trećeg pogotka preko Renana Oliveire, no sudac ga je nakon pregleda snimke poništio.

‘‘Svima je jasno! Očekujemo reakciju nadležnih institucija u zaštiti bh. nogometa od sistemskog rušenja‘‘, glasi objava sarajevskoga kluba na Instagramu.

Posebno je goste zasmetalo to što su uvjereni da je baš gledanjem snimke sudac trebao vidjeti da je pogodak bio regularan. Međutim, to je usmjerilo susret, Široki Brijeg je izjednačio na 2:2, a do kraja su oba suparnika postigla još po jedan pogodak...

Zekić je u svom komentaru susreta bio i samokritičan.

- Za ekipu kao što je Sarajevo, koja očekuje nešto više, dobili smo golove na način na koji se zaista ne smiju dobivati, posebice ovako u zadnjim trenucima utakmice. Čestitam Širokom Brijegu, a mi imamo što analizirati i razgovarati – zaključio je trener Sarajeva.

Linker
04. listopad 2024 10:40