JOSKO PONOS/CROPIX
ZANIMLJIV INTERVJU

‘Želim finale Hrvatska - Srbija!‘ Mamić hvali na sve strane: ‘Pa igrao je kao Jarni u najboljim danima‘

‘Uvijek sam govorio da Srbija ima iste ili još bolje igrače...‘, između ostalog je ispalio Zdravko
Piše: SNObjavljeno: 15. studeni 2021. 15:37

Slavlje Hrvatske na Poljudu i izravan plasman Vatrenih na Svjetsko prvenstvo nakon 1:0 protiv Rusije, kao i uspjeh Srbije koja je veliko natjecanje izborila srušivši Portugal u gostima (1:2) u razgovoru za srpski Mondo prokomentirao je i Zdravko Mamić.

"Kad igra Hrvatska, ujedini se čitava dijaspora i navijači iz čitavog svijeta, mediji, igrači, svi su u tome. I onda kad je došao Piksi u Srbiju, razgovarao sam s vašim kolegama, jer sam znao srpske probleme. A to su menadžeri koji kroje ekipu, guraju igrače svoje, da se ne gleda u zajedništvo... Rekao sam: 'Vidjet ćete sad kad dođe jedan ozbiljan čovjek', jer ja Piksija ne poznajem samo po viđenju, znam ga jer sam bio njegov navijač. Pretpostavio da ima karizmu koju je imao kao igrač i poslije kao trener, da neće dozvoliti da se kompromitira. Rekao sam - ako mu date mira da će vas Piksi proslaviti. I toliko sam sinoć bio silno ponosan da je moja prognoza bila točna i da je Piksi uspio", komentirao je Mamić.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Bivši čelnik zagrebačkog Dinama ovom je prigodom i usporedio dvije reprezentacije.

"Jednostavno, Srbija je uvijek bila pojedinačno odlična, čudesne igrače ima. Uvijek sam govorio da Srbija ima iste ili još bolje igrače, jer ste duplo veći od Hrvatske, imate veće tržište, u menadžerskom obimu ste jači od nas i ima puno više srpskih igrača po Europi. Treba vam samo jedan ozbiljan čovjek i to se pokazalo protiv Portugala. Zajedništvo, atmosfera i onda te i Bog nagradi na kraju."

Mamić je u istom razgovor nahvalio i Modrića, zaključio je kako Vatreni u ovom trenutku "imaju dva najbolja zadnja vezna na svijetu - Brozovića i Kovačića", a da je igrao kao "Jarni u najboljim danima" rekao je za Bornu Sosu.

image
MATTHEW MIRABELLI Afp

Mamiću je drago što su i Hrvatska i Srbija izborile nastup u Kataru, ali međusobni susret ovih reprezentacija u skupini ne bi želio gledati.

"Moj stav je uvijek isti. Dok se mentalitet ljudi na ovim prostorima ne promijeni i dok na utakmice Dinama, Partizana, Zvezde, Hajduka ne gledamo kao na sportski događaj, do tad ne želim da igramo protiv srpskih klubova ili protiv Srbije. Ne želim biti sudionik niskih strasti, meni je ljepše da navijam za Hrvatsku, a onda poslije toga da navijam za Srbiju. To je tako, što ću ja sad paliti s 'dajte mi Srbe', 'dajte da im mi pokažemo'... To je za primitivce. Ovako je lijepo i atraktivno za priču i da se piše o tome, ali ja ne mogu tako misliti ljudima koje poštujem i volim. Ja želim da se mi sretnemo u finalu Svjetskog prvenstva! Ili što dalje, bez demagogije. Ako se već moramo sresti, onda neka bude pri kraju. Puno sreće i sve čestitke Piksiju, reprezentaciji i cijeloj Srbiji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo", zaključuje Mamić.

Linker
22. ožujak 2023 15:40