EVARISTO SA Afp
APSOLUTNO BOŽANSTVO

‘Želim umrijeti za Messija, dao bih život za njega‘: Argentinski junak s Copa Americe lud za Leom

Messi je u svojoj domovini već izgradio kult ličnosti, a osvajanje Cope dodatno ga je osnažilo
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. srpanj 2021. 17:35

Argentinska nogometna reprezentacija predvođena Leom Messijem osvojila je ovogodišnje južnoameričko prvenstvo Copa America. Argentinci su na taj trofej čekali punih 28 godina, a Messi se napokon može pohvaliti osvajanjem velikog i važnog trofeja u argentinskome dresu.

Razumije se, Messi taj trofej nije osvojio sam. U tom velebnom podvigu bio je okružen odličnim Argentinsksuigračima kao što su Otamendi, Romero, Paredes, Lo Celso, Tagliafico, Di Maria, Lautaro Martinez i brojni drugi.

image
EVARISTO SA Afp

Jedan od najistaknutijih pojedinaca bio je također i vratar Aston Ville Emiliano Martinez koji je nakon osvojenog turnira komplimentirao Messiju:

"Volio bih s njim igrati stalno. Bio bih mnogo bolji vratar. Prišao mi je u polufinalu i zagrlio me. Na Instagram bi znao o meni staviti određene objave koje su mi dale dodatnu snagu u finalu Cope. Kada je u polufinalu u raspucavanju jedanaesteraca zabio s bijele točke, zagrlio me i rekao mi: 'Obranit ćeš barem jedan šut!' Najmanje što sam mogao napraviti za njega jest pomoći mu da dođe do finala", pun je hvalospjeva bio Martinez.

Na kraju je zaključio:

"Dao bih život za njega, želim umrijeti za Messija!"

Linker
20. travanj 2024 13:00