Dean Klafurić
 RANKO SUVAR/CROPIX
TRENER BEZ POSLA

‘Želio bih se okušati u Prvoj HNL, tu bih se mogao najbolje trenerski izraziti‘: Povratak Hrvata s otoka

"Nije bilo željenih rezultata i logično je da se onda sve slomi na leđima trenera"
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. siječanj 2021. 15:03

Nešto manje od godinu dana proveo je hrvatski trener Dean Klafurić (48) na Cipru, trenirajući Ethnikos iz Achne. Lani je ostavio momčad u prvoligaškom društvu, ove su sezone ambicije klupskih čelnika bile veće od stvarne kvalitete igrača u svlačionici, pa u tom raskoraku uvijek prvi nastrada trener. Tako je Klafurić božićne blagdane proveo s obitelji u Kurilovcu, a u ponedjeljak ga je probudio jaki potres...

- Onaj sam ožujski potres “preskočio”, bio sam na Cipru. A sad se bome jako zatreslo, kuća mi se zaljuljala, užasan je to osjećaj. Iako mi supruga kaže da je potres u ožujku bio jači od ovoga, nakon tog potresa kuća je bila oštećena - rekao nam je Klafurić i pojasnio razloge rastanka s Ethnikosom:

- Nije bilo željenih rezultata i logično je da se onda sve slomi na leđima trenera. Lani smo ostali prvoligaši, dobili smo pohvale za svoj rad, jer smo istodobno promovirali i nekoliko mladih igrača, a bilo je dogovoreno da ćemo se pojačati za novu sezonu.

Dovedeni su neki igrači, došli su nam tako Gorupec i Doležal, pa bivši dinamovac Goncalo, ali nisu zadržani oni nogometaši koji su trebali ostati, posebno dvojica mladih domaćih igrača. Pa smo tako praktički bile na otprilike istoj kvalitativnoj razini kao i lani. K tome, odigrali smo u pripremama nekoliko dobrih utakmica i tu su klupske ambicije poskočile, međutim kad je počelo prvenstvo, rezultat nije pratio te dobre igre. I uslijedio je rastanak - kaže Klafurić, koji je u Ethnikosu radio s pomoćnicima Damirom Milanovićem i Mariom Škrablinom.

Klub je bio korektan prilikom rastanka, hrvatskim je trenerima isplaćena određena otpremnina. Klafurić sad odmara u obiteljskom krugu i čeka nove izazove:

- Zanima me rad u Prvoj HNL, još nisam samostalno vodio neki klub u domovini! Uvjeren sam da bih se trenerski najbolje mogao izraziti baš u nekom hrvatskom klubu. Ali, nogomet je nepredvidiv i tko zna gdje će biti moje sljedeće radno mjesto - rekao je Klafurić.

Linker
14. travanj 2024 12:10