FRANCK FIFE Afp
OGLASIO SE I DESCHAMPS

Žestok ispad nizozemskog izbornika nakon debakla u Francuskoj: ‘Neprihvatljivo! To nije bila greška sustava‘

Ronald Koeman nije štedio svoje igrače nakon teškog poraza na Stade de Franceu
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 25. ožujak 2023. 08:23

Francuska reprezentacija, aktualni doprvak svijeta, na impresivan je način započela kampanju za Euro 2024. Protiv najtežeg protivnika u skupini ostvarila je uvjerljivu pobjedu (4:0). Već u osmoj minuti Francuzi su imali 2-0 protiv Nizozemske, a u 21. su zabili i treći pogodak.

- Nakon 0:2 bilo je trenutaka kada smo se mogli vratiti i smanjiti rezultat, ali poslije 0:3 bilo je gotovo. Naša igra bila je neprihvatljiva. Ne možeš izgubiti loptu 20-ak metara od svojih vratiju. Francuzi samo to čekaju. Možete pogriješiti, ali ne na tim pozicijama. I ne protiv takvog suparnika, jer znaš unaprijed da će te kazniti. Uvijek možemo raspravljati oko izbora igrača i sustava kojim ćete igrati, ali gubitak lopte u opasnoj zoni nije greška sustava. Od svih igrača sam više očekivao. Momčadski smo podbacili. U ponedjeljak protiv Gibraltara očekujem bolju reakciju – kazao je nakon poraza na Stade de Franceu nizozemski izbornik Ronald Koeman.

Nasuprot njemu Dider Deschamps je zračio zadovoljstvom. Čak je pokušavao naći opravdanja za nizozemskog kolegu, ističući neigranje dvojice bitnih igrača (Cody Gakpo i Matthijs De Ligt) zbog virusa.

- Uvažavajući sve probleme protivnika bio je ovo naš sjajan kvalifikacijski start. No, nemamo vremena za slavlje. Pred nama je nova utakmica i gostovanje u Dublinu, protiv Republike Irske – konstatirao je Deschamps.

A Kylian Mbappe teško je mogao sanjati bolji početak svog mandata kao kapetana francuske reprezentacije. Već u 2. minuti asistirao je Griezmannu za vodeći pogodak, a potom je on zabio dva (vlasnik četvrtog je Upamecano), čime je dosegao brojku 38 i na petom mjestu najboljih strijelaca u povijesti "tricolora" prestigao Karima Benzemu.

- Kapetanska traka neće ga promijeniti. Vidjelo se da uživa u nogometu. Njegova želja za pobjedom potaknula je i ostatak momčadi – naglasio je Deschamps.

Linker
17. travanj 2024 22:33