Neymar

 JOSE BRETON Nurphoto Via
JASNA PORUKA

Žestoka odbijenica! Neymar ovo sigurno nije očekivao: ‘Ne trebamo te, pa nismo dom za umirovljenike‘

Brazilac je sjajno posložio svoju ideju, ali ubrzo mu je stigao odgovor kakvom se nije nadao
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. veljača 2022. 09:02

Ne mogu se sve želje u životu ispuniti čak ni jednom Neymaru, jer Brazilac je doživio da mu iz SAD-a kažu "mi te ne trebamo". Poželio je Neymar malo zaigrati u američkoj MLS ligi nakon što mu istekne ugovor za tri godine, ali dobio je žestoku odbijenicu.

- Ne trebamo te – poručio je Neymaru povjerenik MLS-a Don Garber.

- Mi nismo dom umirovljenika za igrače na kraju karijere.

Neymar je sjajno posložio svoju ideju, jer posebno mu se sviđa što bi u MLS-u imao tromjesečni odmor. Umorna zvijezda Paris Saint-Germaina na podcastu Fenomenosa objasnio je svoj životni plan.

- Njihova sezona je kraća pa bih dobio tri mjeseca odmora. Igrao bih još mnogo godina.

image
SEBASTIEN SALOM-GOMIS Afp

MLS ima dugu povijest privlačenja vrhunskih igrača na kraju svojih karijera, pa bi očito i Neymar želio krenuti stopama Thierryja Henryja, Stevena Gerrarda, Franka Lamparda, Andreu Pirla i Davida Ville. Međutim, Garber poručuje da je MLS prerastao dane dovođenja igrača za posljednju isplatu.

- Ne moramo dovoditi velikog igrača na kraju karijere jer je odlučio da se želi povući u MLS-u.Želimo da naša priča bude o mladim igračima koji dolaze ovdje u najranijim fazama ili na vrhuncu karijere i čine našu ligu svojom ligom po izboru.

Istaknuo je 30-godišnju bivšu zvijezdu Liverpoola Xherdana Shaqirija, koji se nedavno pridružio Chicago Fireu došavši iz Lyona.

- Mislim da 30 godina nije neka starost kada ste igrač MLS-a.

Garber je također napomenuo da je Zlatan Ibrahimović napustio Los Angeles Galaxy u AC Milan, navodeći kako nitko njegov transfer u Italiju prokomentirao kao "odlazak u mirovinu".

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li MLS primiti Neymara sa 33 godine kada Brazilac planira u SAD. Ali, nije jedini, jer Messi je također najavljivao da bi jednog dana volio zaigrati u MLS-u, a Messi ovog ljeta slavi 35. rođendan. Inače, nova sezona MLS-a kreće u subotu, naslov brani New York City, a nova momčad u ligi stiže iz Charlottea.

Linker
06. svibanj 2024 07:30