Armada i Torcida imaju dugu povijest obračuna, ovaj sa slike bio je 2016. u Splitu
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
NEMIRNO OD JUTRA

Žestoka tučnjava Armade i Torcide u centru Rijeke! Vatrogasci šmrkovima prali krv s tla, demoliran kafić

Splićani su na putu za Pulu odlučili stati u Rijeci. Sa sigurnosnog aspekta, bio je to loš potez.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2021. 12:58

Ovoga nedjeljnog jutra, negdje između 8 i 9 sati došlo je do tučnjave na riječkim ulicama. Potukli su se, kako saznajemo, pripadnici navijačkih skupina - Armade i Torcide. Splićani su prilikom putovanja na gostovanje u Pulu, gdje Hajduk danas protiv Istre igra susret 8. kola HNL-a, odlučili napraviti pauzu...

Incident se dogodio u Krešimirovoj ulici, odnosno na križanju iste s ulicom Nikole Tesle, pored riječkog željezničkog kolodvora. Materijalne štete je mnogo, najviše je pretrpio obližnji ugostiteljski objekt. Na sceni incidenta našlo se 30-ak pripadnika Torcide, odnosno dvadesetak članova Armade.

Video tučnjave pogledajte OVDJE.

- Kriminalistička istraga je u tijeku te za sada ne možemo potvrditi radi li se o pripadnicima navijačkih skupina. Zasad možemo reći da se radi o više ljudi, a točne detalje, kao i što je prethodilo fizičkom sukobu imat ćemo tijekom dana - izjava je iz PU Primorsko-goranske.

Prema navodima očevidaca, letjele su boce, čaše i pepeljare, a kafić pored glavne željeznićke postaje u Rijeci je u potpunosti demoliran. Bilo je i stakla uokolo, vatrogasci su na terenu prali krv šmrkovima...

Policija je potvrdila da je nekoliko osoba privedeno, a da su dvije osobe ozlijeđene te im je u riječkoj bolnici pružena liječnička pomoć.

Istraga o ovom događaju traje.

Linker
23. travanj 2024 04:07