Screenshot
ODLUKA KOMISIJE

Žestoke kazne za sramotu iz BiH! Bez milosti za predsjednika Veleža, oduzeti bodovi, suspendiran stadion

U poslijepodnevnim satima srijede objavljen je najavljeni zaključak sa sjednice
Piše: SNObjavljeno: 22. rujan 2021. 17:01

Poznate su kazne za skandalozni prekid utakmice između Veleža i Borca na stadionu Rođeni u Vrapčićima. Podsjetimo, ovaj susret 10. kola Premijer lige BiH zaustavljen je u 83. minuti nakon što je kapetan Banjalučana Stojan Vranješ iz jedne brze kontre zabio za vodstvo gostiju 2:0.

Tada je krenuo kaos... Na teren je utrčala skupina navijača koja je krenula naganjati suce, dok su nogometaši Veleža korektno stali uz igrače Borca i tako ih zaštitili od eventualnih napada.

Suci su s terena uspjeli pobjeći u svlačionicu i tako izbjeći posljedice mogućih napada na stadionu, ali su zato stradali nakon napuštanja istoga. Naime, sramotne scene preselile su se i van terena te je automobil u kojem su se nalazili suci zaustavljen od stane huligana u tunelu Lendava gdje je i zapaljen bakljama. Drama u kojoj su suci predvođeni glavnim arbitrom Sabrijom Topalovićem napadnuti dogodila se u utorak oko 23.45, javili su iz policije.

Tijekom današnjeg dana održala su se zasjedanja raznih komisija, a Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio je na svojim stanicama odluku Disciplinske komisije:

- FK Velež se kažnjava novčanom kaznom od 10.000 KM i oduzimanjem 3 boda

- Suspendiran je stadion FK Velež na 6 utakmica,

- Predsjednik FK Velež, Šemsudin Hasić se kažnjava zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od 2 godine.

Linker
26. travanj 2024 20:22