OLAF KRAAK Afp
SHOW SE NASTAVLJA

Žestoke kritike za Hrvate: ‘Ovo je potpuni kolaps, a Šutalo i Sosa bi se trebali duboko sramiti‘

Najžešći u objedama na račun "kopljanika" bio je izvjestitelj De Telegrafa, Valentijn Driessen
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 24. rujan 2023. 19:16

Satima su navijači Ajaxa držali igrače svog kluba zatočene u svlačionici. Zbog eskalacije nasilja i pokušaja naprasnog upada u klupske prostorije, nogometaši su, iz predostrožnosti, zadržani – pod ključem. Uslijed kaotične situacije niti novinari nisu mogli do press-prostora. Neki od njih iskoristili su trenutak za ad hoc komentare, u kojima su označili krivce za nesvakidašnju krizu Ajaxa.

Najžešći u objedama na račun "kopljanika" bio je izvjestitelj De Telegrafa, Valentijn Driessen. On je poraz od Feyenoorda doživio kao ukupni debakl transferne politike najvećeg nizozemskog kluba, a u fokus je stavio prvenstveno sportskog direktora Svena Mislintata, koji je rukovodio operacijama tijekom ljetnog prijelaznog roka.

image
OLAF KRAAK Afp

"Ovo što gledamo nedostojno je Ajaxa i dokaz je potpunog kolapsa kupovne politike Svena Mislintata. Danas nije bio na stadionu i nije gledao krah vlastite politike svojim očima", konstatirao je Driessen.

image
OLAF KRAAK Afp

Ajax je ovog ljeta investirao u nove igrače 109,3 milijuna eura. Među pridošlicama su i trojica Hrvata – Jakov Medić, Josip Šutalo i Borna Sosa. Medić trenutačno nije u prvom planu, pa se nije niti našao pod paljbom kritika. No, zato su izrijekom navedeni Šutalo i Sosa. Poglavito zbog loše izvedbe protiv Feyenoorda.

image

Trener Maurice Steijn

MAURICE VAN STEEN Afp

"Njih dvojica bi se trebala duboko sramiti. Šutalo je strašno pogriješio kod prvog gola Santiaga Giméneza. Niti u jednom trenutku nije pazio na organizaciju obrane, neprestano se skrivao i svu je odgovornost prebacivao na 17-godišnjeg Jorrela Hata. Što se tiče Sose, on je čovjek s najviše iskustva u Ajaxovoj obrani, ali ne može nikoga braniti.", ustvrdio je Driessen.

Tandem hrvatskih reprezentativaca predstavljen je kao simbol katastrofalne sportske politike Ajaxa.

Linker
27. srpanj 2024 02:12