Vinicius Junior

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
NIJE MU SJELO

Žestoko napao Viniciusa i njegove ‘lažne‘ suze: ‘On želi da crnci bolje žive, kakve to veze ima s bijelcima?‘

Brazilac se rasplakao na press konferenciji brazilske reprezentacije nakon što su ga pitali o rasizmu
Piše: SNObjavljeno: 30. ožujak 2024. 11:07

Legendarni paragvajski vratar Jose Luis Chilavert nastavio je s napadima na zvijezdu Real Madrida Viniciusa Jr. Prvo je prije tri dana na svom profilu na društvenoj mreži X napisao: "Kruha i igara. Prvi je u vrijeđanju i napadima na suparnike. Viniciuse, ne budi peder, nogomet je za muškarce." Sad je te izjave odlučio i dodatno pojasniti u jednoj radijskoj emisiji.

- Zašto je bilo grubo to što sam rekao o Viniciusu? Zato što imam zdrav razum? Zašto plače? On kaže da želi da crnci bolje žive, kakve to veze ima s bijelcima? Zar bismo se mi trebali ubiti? U čemu je problem? Ne bismo trebali iskrivljavati stvari - rekao je Chilavert.

Brazilac se podsjetimo rasplakao na press konferenciji brazilske reprezentacije nakon što su ga pitali o rasizmu. Požalio se tad da nema podršku te da se sve teže nosi s uvredama s tribina. Proslavljenom Paragvajcu to se nikako nije svidjelo. Smatra da je plakao samo kako bi ga mogli snimati za potrebe dokumentarnog filma.

- Diskriminacije ima svugdje, u Argentini, u Francuskoj, po cijelom svijetu. Mene su zato što sam iz Paragvaja pitali umirem li od gladi i optuživali me da kradem novac. Na Twitter sam stavio da je nogomet za muškarce. U Paragvaju nije pogrdno nekome reći da ne bude peder. Rasplakao se pred kamerama Netflixa. Što da radi čovjek koji zarađuje 300 dolara i mora prehraniti četvero djece? On igra za Real. Osim toga, prvi je koji napada suparnike – istaknuo je Chilavert pa nastavio:

- Gdje je bio kad je brazilska policija do smrti tukla navijače Argentine i Boce? Je li to primjer brazilskog vođe? Tukli su djecu, žene i starce. Kada udaraju sve je u redu, ali kad ti pokažeš nepoštovanje prema njima, onda kreću plakati – zaključio je.

Linker
30. ožujak 2024 11:07