JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
IZBORNIČKA POSLA

Zidane odbio čak tri reprezentacije, Portugalci saznali novog izbornika - ništa od Mourinha?!

Proslavljenom igraču i treneru ponude stižu sa svih strana, ali on čeka na klupu Francuske
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. siječanj 2023. 11:12

Mnogi će reći da je Zinedine Zidane predodređen za klupu Francuske, ali obzirom na to da je Didier Deschamps produžio ugovor s Tricolorima do 2026. godine, proslavljeni igrač i bivši trener Real Madrida još dugo neće zasjesti na željenu poziciju. No, ponude za Zidanea stižu sa svih strana, piše ugledni L‘Equipe, ali trostruki osvajač Lige prvaka sve ih stavlja ‘ispod tepiha‘.

Kako prenosi spomenuti dnevni list, Zidane je odbio tri velike ponude. Izborničku klubu ponudili su mu Brazil, Portugal i Sjedinjene Američke Države, ali situacija ostaje ista - Francuz je i dalje bez posla. Prvo je odbio ponudu SAD-a, koji je trenutno upražnjene klupe jer je Greggu Berhalteru istekao ugovor, a problemi s novim sklapanjem posla javljaju se ususret činjenici da se stručnjak suočava s optužbama obiteljskog nasilja.

Pokušali su ga angažirati i Brazilci, koji su i dalje u potrazi za nasljednikom Titea. Podsjetimo, Tite je podnio ostavku nakon poraza od Hrvatske u četvrtini finala Svjetskog prvenstva u Kataru, od onda brojna europska imena kruže kao moguće opcije na klupi Selecaa, a tamošnji Savez najavio je da će tijekom siječnja objaviti ime novog izbornika. Kako bilo, to neće biti Zidane.

image

Tite i Zlatko Dalić u četvrtini finala Svjetskog prvenstva u Kataru

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Osim toga, Francuz je na stolu imao ponudu Portugala, ali ni prvak Europe iz 2016. nije probudio njegov interes. Navodno Zidanea ne zanima ništa osim vodstva reprezentacije Francuske, što neće biti moguće sve dok Savez ne okrene leđa Deschampsu, a to nije izgledan scenarij osim u slučaju teškog debakla na nadolazećim turnirima.

Nakon odbijenice, Portugalci nisu dugo čekali na novu opciju. Pozivajući se na dobro upućenog insajdera Davida Ornsteina iz The Athletica, svjetski mediji prenose da će Roberto Martinez postati novi izbornik ‘europskog Selecaa‘ nakon što je Fernando Santos sporazumno prekinuo suradnju ususret ispadanju od Maroka u četvrtini finala SP-a.

“Martinez je postigao usmeni dogovor da postane novi izbornik portugalske reprezentacije. Imenovanje 49-godišnjeg Španjolca na putu je ka finalizaciji do kraja sljedećeg tjedna", tvrdi Ornstein.

Nije tajna da su se Portugalci nadali Joseu Mourinhu, portugalski mediji danima su pisali da je ‘Special One‘ prioritet njihovog Saveza, ali uvelike je posvećen projektu s Romom, stoga je to od početka izgledao kao pucanj u prazno.

Martinez je također ostao bez posla nakon SP-a, njegova Belgija razočarala je nastupom u Kataru i doživjela neslavan kraj ‘zlatne generacije‘. I prije su postojali ukazatelji da će Martinez postati bivši, jer nije mu ponuđen novi ugovor. Bilo je pretpostavki o njegovu povratku klupskom nogometu - nekoć je trenirao Swansea, Wigan i Everton - ali čini se da su Martinezu draže izborničke vode.

Linker
21. srpanj 2024 15:10