Zinedine Zidane

 DAMIR SENCAR Cropix
VEĆ TRI GODINE NA BURZI

Zidane postaje izbornik, ali daleko od Francuske? Stigle iznenađujuće vijesti, mogao bi zamijeniti velikana

Iako mnogi misle da su mu Tricolori ‘zapisani u zvijezdama‘, čeka ga i pustinja
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2024. 15:28

Zinedine Zidane bez posla je od ljeta 2021., kada je drugi put napustio klubu Real Madrida. Otad se povezivao s mnogim destinacijama, od Paris Saint-Germaina do Manchester Uniteda, ali takvi navodi ni u jednom trenutku nisu nadišli razinu glasina.

Međutim, uskoro bi Zidane mogao napustiti burzu i postati - izbornik. Ne i izbornik Francuske, premda mnogi tamošnji fanatici drže da mu je taj posao "zapisan u zvijezdama". Kako bilo, Didier Deschamps ima važeći ugovor do ljeta 2026., stoga će u izostanku dramatičnih obrata voditi Tricolore i na idućem Svjetskom prvenstvu.

Zidane, naime, na stolu navodno ima ponudu Saudijske Arabije, piše Corriere della Sera, a prenosi Bild. Saudijci ga vide kao savršeno rješenje u izostanku dobrih rezultata s Robertom Mancinijem, još jednim velikanom koji se trenutno teško snalazi u pustinji. Dobio je Mancini samo 7 od 18 utakmica sa Saudijskom Arabijom i prema aktualnoj tablici azijskih kvalifikacija ne zaslužuje direktan plasman na SP.

Tako bi Mancinijeva avantura mogla završiti nakon nešto više od godinu dana, a u tom slučaju, Saudijci će navodno svim silama krenuti po legendarnog ‘Zizoua‘.

Linker
22. listopad 2024 21:50