Manchester City's Argentinian striker Carlos Tevez (2nd R) runs through the Stoke midfield during the English Premier League football match between Stoke City and Manchester City at the Britannia Stadium, Stoke-on-Trent, Staffordshire, central midlands, England on November 27, 2010. AFP PHOTO/PAUL ELLISFOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo.
 AFP
TRANSFERI

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK Tevez je najveći ulov, a najviše će potrošiti PSG!

Možda i najkrupnija riba ovog prijelaznog roka bit će Argentinac Carlos Tevez. Njegove igračke kvalitete nisu sporne, no čudljivi karakter te lakoća kojom ulazi u probleme sve mu više otežavaju život.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. siječanj 2012. 14:15

CARLOS TEVEZ (Manchester City) - Možda i najkrupnija riba ovog prijelaznog roka bit će Argentinac Carlos Tevez. Njegove igračke kvalitete nikada nisu bile sporne, no čudljivi karakter te lakoća kojom ulazi u probleme sve mu više otežavaju život. Na Eastlandsu je nakon sukoba s menadžerom Robertom Mancinijem (odbio ući u igru protiv Bayerna) definitivno otpisan, međutim City ga ne želi pustiti za 'kikiriki’. Na njega su, računajući odštetu i plaće, potrošili više od 60 milijuna eura. Popis klubova koji ga žele vidjeti u svojim redovima je poduži. PSG je spreman platiti 25 milijuna eura, a Juventus, navodno, i 30. Žele ga i Milan, Tottenham i Corinthians. No, Silvio Berlusconi nije spreman toliko platiti, već argentinskog napadača prvo želi na posudbu. Postoji i mogućnost da Tevez karijeru nastavi u domovini ili nekom od brazilskih klubova. Mancini je sve nervozniji i želi se što prije riješiti 'El Apachea’. VRIJEDNOST (transfermarkt): 40 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: Milan, PSG, Juventus, Tottenham, Corinthians.

KAKA (Real Madrid) - Premda je Jose Mourinho već nekoliko puta poručio da računa na Kakine usluge, nije tajna kako je brazilski veznjak sve nezadovoljniji svojom pozicijom u redovima Kraljevskog kluba. Kaka želi igrati, no u sadašnjem rasporedu snaga na Berbabeuu osuđen je na mrvice. Prema trdnjama španjolskih medija Real je spreman pustiti Kaku za 25 miljuna eura, što je skoro tri puta manje od iznosa (68,5) koji su za njega platili Milanu 2009. Kaka je među Galacticose stigao kao jedan od najboljih ofenzivnih veznih na svijetu, no u Madridu nije ispunio očekivanja i dolaskom Mourinha više grije klupu nego što igra. Najviše interesa pokazuje PSG, kojeg je preuzeo bivši Kakin 'učitelj’ Carlo Ancelotti, a svakog prijelaznog roka budi se i Chelsea koji već godinama pokušava dovesti Brazilca na Stamford Bridge. U igru se uključio i Milan, a iz prikrajka rasplet situacije prate Arsenal i Tottenham, koji objektivno ne mogu pratiti financijske ponude PSG-a i Chelseaja. VRIJEDNOST (transfermarkt): 30 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: PSG, Chelsea, Milan, Arsenal, Tottenham.

DIDIER DROGBA (Chelsea) - Nakon što je odbio ponudu Chelseaja za jednogodišnjim produženjem ugovora započeo je lov na napadača reprezentacije Obale Bjelokosti. Drogbin menadžer je jasno poručio kako će njegov štićenik preseliti u klub koji mu najviše plati. Za sada u utrci za Drogbin potpis vodi kineski prvak Guangzhou Evergrande koji je ponudio napadaču Bluesa da sam sebi odredi plaću. Kinezi nude Drogbi priliku da postane najplaćeniji nogometaš na svijetu. Sjajne uvjete nudi i Anži iz Mahačkale. Vlasnik ruskog prvoligaša Sulejman Kerimov želi spojiti Samuela Eto’o i Drogbu u napadu i ne pita za cijenu. Drogba ima ponude i iz SAD-a i Azije, ali i ozbiljnih klubova kao što su Milan i Tottenham. Španjolski list Sport tvrdi kako je za njegove usluge zainteresiran i 'stari prijatelj’ Jose Mourinho. VRIJEDNOST (transfermarkt):17 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: Guangzhou, Anži, LA Galaxy, Milan, Tottenham.

FERNANDO TORRES (Chelsea) - Premda je na Stamford Bridge stigao prošlog siječnja za 58 milijuna eura, što je rekordni transfer u povijesti engleskog nogometa, nikada nije opravdao uloženi novac. U 38 nastupa u dresu Bluesa El Nino je zabio svega pet golova, čak manje i od stopera Johna Terryja. Bilo bi pogrešno tvrditi da se Torres ne trudi, međutim upao je u veliku krizu iz koje se ne vidi izlaz. Andre Villas-Boas mu ne vjeruje i uporno ga gura na klupu, a s mizernom minutažom teško je očekivati Torresovo buđenje. Kako je pred vratima Euro, Torres je sve zabrinutiji za svoje mjesto u redovima Furije i traži izlaz i ove situacije. Dio španjolskih medija tvrdi kako se za njegove usluge zanimaju Barcelona i Real Madrid. Barca je na pet mjeseci ostala bez Davida Villa i Pep Guardiola je krenuo u potragu za pravim napadačem. O Torresu ima iznimno mišljenje, no problem predstavlja cijena. VRIJEDNOST (transfermarkt): 42 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: Barcelona, Real Madrid.

ALEXANDRE PATO (Milan) - Do prije nekoliko dana odlazak mladog brazilskog napadača sa San Sira činio se nemogućim. Međutim, situacija se gotovo preko noći dramatično promijenila. Nakon nekoliko krivih 'glagola’ popucale su niti između Pata i trenera Massimiliana Allegrija i bio je dovoljan jedan telefonski poziv prijatelja Leonarda i Carla Ancelottija iz Pariza da Brazilac počne razmišljati o prelasku u PSG. Pato je 'poludio’ kada ga je Allegri kritizirao u medijima da ne daje dovoljno u dresu Milana. - Mogao je to prvo reći meni u lice, a ne novinarima - poručio je 22-godišnji napadač. Francuzi mu nude veću plaću, a navodno su spremni platiti oko 25 milijuna eura odštete. Pojavila se i mogućnost da Pato preseli u Chelsea ukoliko Milan dovede Teveza. VRIJEDNOST (transfermarkt): 34 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: PSG, Chelsea.

EDISON CAVANI (Napoli) - Svojim sjajnim igrama ovaj 24-godišnji Urugvajac zaludio je nogometnu Europu. Vlasnik Napolija Aurelio de Laurentiis zadovoljno trlja rukama jer Cavani trenutačno vrijedi oko 30 milijuna eura, a cijena stalno raste. - Ako je Palermo prodao Javiera Pastorea za 40 milijuna eura, onda Cavani vrijedi barem 50 milijuna - poručio je De Laurentiis. Za Cavanija su najviše zagrizli na Stamford Bridgeu. Vide ga kao idealnu zamjenu za Didiera Drogbu. Bluesi navodno nude 'vreću eura’ i Florenta Maloudu. Visoko mišljenje o urugvajskom napadaču ima i Jose Mourinho. Talijanski mediji navode i jedan bizarni razlog Cavanijeva 'bijega’ iz Napulja. Lokalna mafija camorra maltretira supruge i djevojke igrača, a u posljednjih nekoliko tjedana doživjele su čak osam pljački ili krađa, a jedna od njih je bila i trudna Cavanijeva djevojka kojoj su prilikom pljačke prislonili pištolj na trbuh. Mafija se tako navodno osvećuje gazdi kluba jer ih je isključio iz poslova. VRIJEDNOST (transfermarkt): 30 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: Chelsea, Real Madrid.

DAVID BECKHAM (LA Galaxy) - Njegov ugovor s LA Galaxyjem bliži se kraju i Beckham sve više razmišlja trajnom o povratku u Europu. Premda je upitno koliko sa 37 godina na leđima može igrački donijeti, njegovo ime još uvijek je veliki mamac. Posebice za marketing klubova. Kako prenosi France Football Beckham je nedavno viđen u Parizu na sastanku s čelnicima PSG-a, no još uvijek nije ništa definirano. Zanimljivo, premda još nije potpisao ugovor, njegov mogući dolazak i plaća postali su predmet rasprave među francuskim političarima. Socijalisti su zgroženi s ponuđenom plaćom od 800.000 eura mjesečno, a vodstvo PSG-a napala je i predsjednička kandidatkinja Zelenih, Eva Joly. Beckhama želi i Tottenham, nekoliko ruskih i azijskih klubova, a novi ugovor sprema i vodstvo Galaxyja. VRIJEDNOST (transfermarkt): 4 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: PSG, Tottenham, Al Ahli.

MARIO GÖTZE (Borussia Dortmund) - Ovaj 19-godišnji ofenzivni veznjak otkriće je sezone u Bundesligi. Na kontu ima šest golova i sedam asistencija i jedan je od najboljih igrača aktualnog njemačkog prvaka. Bayern već je krenuo u 'akciju’ no posao Bavarcima kvare Chelsea, Arsenal, Real Madrid i Barcelona. Svi žele što prije 'zakapariti’ njemačkog tinejdžera. Za sada najviše nudi Chelsea, 30 milijuna eura, no Götze je priznao kako najviše voli španjolski nogomet. Götze je nedavno u izboru talijanskog lista Tuttosport proglašen za najboljeg mladog igrača u Europi. Njegov sadašnji ugovor s Borussijom istječe 2014. godine. VRIJEDNOST (transfermarkt): 30 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: Bayern, Arsenal, Chelsea, Real Madrid, Barcelona.

EDEN HAZARD (Lille) - Možda je Argentinac Javier Pastore najveća zvijezda, no za većinu stručnjaka nema dvojbe. Mladi 20-godišnji belgijski veznjak Lillea najbolji je igrač Ligue 1. Njegove odlične igre nisu prošle nezamijećeno niti kod europskih velikana. Arsenal, Manchester United i Manchester City već ga duže vrijeme drže na radaru, a prema posljednjim vijestima koje stižu s Otoka i Villas-Boas ga želi u svojoj momčadi. Za sada najveći problem predstavlja iznimno visoka odšteta od 40 milijuna eura koju traži Lille. - Hazard je čudo. Podsjeća me na Rooneyja u mlađim danima. Siguran sam kako će završiti u Premiershipu - kazao je bivši engleski reprezentativac Joel Cole, koji se u Lilleu nalazi na posudbi kao član Liverpoola. VRIJEDNOST (transfermarkt): 26 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal

FLORENT MALOUDA (Chelsea) - Dolaskom Juana Mate u Chelsea ostao je bez mjesta u momčadi i bilo je samo pitanje kada će Florent Malouda 'eksplodirati’. Izdržao je tri mjeseca, a potom zatražio razgovor s novim menadžerom. Kako se situacija nije bitno popravila Malouda je najavio odlazak iz redova Bluesa. - Želim igrati na EP-u, a mjesto u francuskoj reprezentaciji mogu izboriti jedino igrama, a ne sjedenjem na klupi - kazao je Francuz. Kako nova destinacija 31-godišnjeg Francuza spominje se PSG koji slaže 'dream team’. Malouda ima i na stolu i izdašnu ponudu Anžija, koji nudi 150.000 eura tjedne plaće. Želi ga i moskovski Lokomotiv te Liverpool. VRIJEDNOST (transfermarkt):15 milijuna eura. ZAINTERESIRANI KLUBOVI: PSG, Liverpool, Anži, Lokomotiv.

Linker
25. rujan 2024 07:23