ISABELLA BONOTTO Afp
RASTANAK SVE BLIŽE

Životna odluka Ivana Perišića! Vatreni dobio ponudu jednog od najbogatijih klubova svijeta i plaću iz snova

Od milanskog je kluba navodno tražio 6 milijuna eura godišnje, sada bi mogao dobiti i više!
Piše: Tomislav Juranović, SNObjavljeno: 13. svibanj 2022. 12:32

Ponovno je Ivan Perišić jedna od glavnih vijesti talijanskih sportskih portala. Ovoga puta, točnije, njegova prošlost i povezanost s Premiershipom, gdje je trebao otići prije dvije godine, ali ta nogometna sudba očito ga opet sustiže...

Talijanski mediji, naime, donose informaciju kako bi hrvatski reprezentativac ovoga ljeta napokon trebao prijeći na Otok, s obzirom da je daleko od dogovora s Interom, što mu otvara status slobodnog igrača, a (recentna) forma i pregršt poziva europskih uglednika, koji bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima.

No, fokus je ujedno i na neostvarenim poslovima, prije svih s Joseom Mourinhom. Nije tajna da ga je Portugalac silno želio dovesti na Old Trafford, kada je bio menadžer Man. Uniteda... Sve se zbivalo u ljeto 2017. godine; u Inter je stigao Spalletti, a Mourinho je bio očajan u želji za dovođenjem hrvatskog krila. Inter je tada odbio ponudu tešku 40 milijuna eura, tražeći nešto između 55 i 60 milijuna eura, no premda je Mourinho rekao "da", Uprava Uniteda nije željela ići u takvu licitaciju.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

"Bilo je fantastično čuti da me Jose želi. I silno sam želio ići i zaigrati za United. Jer, to i jest jedan od mojih snova, zaigrati u svim europskim najjačim ligama. Nije se nažalost dogodilo, i to je bilo bolno. No, ne bih u detalje, znam samo da sam i sam sve razloge doznao tek dvije godine, poslije, tijekom 2019. godine", kazao je na tu temu Ivan Perišić.

Ostao je potom u Interu, da bi u međuvremenu kao posuđeni igrač s Bayernom osvojio "treble", a onda s Interom i prvenstvo, Superkup, a sada i Kup Italije. U borbi je za naslov prvaka, a nakon toga...

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Treba još malo pričekati sa zaključcima, ali odlazak se čini vrlo izglednim. A pogled seže sve do... Premiershipa, točnije do najbogatijeg kluba na svijetu. Calciomercato piše kako Inter Perišiću nudi novi dvogodišnji ugovor koji mu jamči 4.5 milijuna eura, no na stolu ima i ponudu Newcastlea koji nudi puno više. Englezi su mu spremni dati 6.5 milijuna eura po sezoni.

Perišić je od milanskog kluba navodno tražio 6 milijuna eura, sada bi mogao dobiti i više, ali ako se odluči za veliki transfer na Otok.

"Razlika je velika, a pred Perišićem je životna odluka: ostati u Interu na koji se privikao ili krenuti u novu avanturu sa 34 godine. Pregovori su u tijeku", pišu Talijani.

Linker
27. svibanj 2023 18:46