Daryl Janmaat

 Leila Coker/PHC Images/Profimedia
TEŠKA SITUACIJA

Životni krah bivšeg reprezentativca, pronašli ga pijanog i nadrogiranog: ‘Bio je mokar i zbunjen‘

Prema saznanjima nizozemskih medija Janmaat je primljen u jednu kliniku u Južnoafričkoj Republici
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 27. rujan 2023. 10:42

Bivši nizozemski reprezentativac Daryl Janmaat nalazi se u teškoj situaciji. Prema saznanjima nizozemskih medija Janmaat je primljen u kliniku u Južnoafričkoj Republici, gdje je započeo s rehabilitacijom zbog problema s alkoholom i drogom.

Nedavno je zbog njega organizirana velika potraga u Scheveningenu, gdje je bio prijavljen njegov nestanak. Pronađen je nakon cijele noći, sljedećeg jutra, a prema navodima svjedoka bio je "pod utjecajem droge i alkohola, dezorijentiran, mokar i zbunjen".

Janmaat je svoju karijeru završio nakon proljeća 2022. godine, s nepune 33 godine. Tada je nastupao za ADO Den Haag, gdje je postao tehnički direktor, ali nije se dugo zadržao na toj poziciji.

Pretpostavlja se kako su njegovi problemi počeli već ranije te da je to jednim dijelom dovelo do kraja karijere nekad sjajnog defenzivca.

Igrao je za Heerenveen i Feyenoord, prije nego što se zaputio u Englesku, gdje je nastupao dvije sezone za Newcastle i četiri za Watford. U nizozemskoj reprezentaciji upisao je 34 nastupa, a nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, na kojem je Nizozemska osvojila brončanu medalju.

Linker
02. svibanj 2024 17:28