PIERO CRUCIATTI Anadolu Agency Via Afp
ODLAZAK VELIKANA

Zlatan Ibrahimović se emotivnom porukom oprostio od nogometa i prisjetio preminulog prijatelja

‘Vi ste me stvorili, a nasljeđe koje sam ostavio novi su Zlatani. Svi koji imaju srce lava‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 16. lipanj 2023. 19:03

Nakon što se nedavno San Siro oprostio od Zlatana Ibrahimovića intrigantnom igrom slova God-bye, sada je to učinio i on na svom Instagram profilu. Poslije 24 godine karijere profesionalnog nogometaša, u 42. godini, Ibro je nogometnom svijetu odaslao – oproštajnu poruku:

"Rođen sam u Malmöu. Odrastao sam u Amsterdamu. U Torinu sam postao mudriji. Lav sam postao u Barceloni. Dizao sam se u Milanu, a u Parizu otkrio nove prilike. Izdržljivost sam stekao u Manchesteru i zabavio se u Los Angelesu. Na kraju sam mir pronašao u svom dvorištu – Milanu.

Vi ste me stvorili, a nasljeđe koje sam ostavio novi su Zlatani. Svi koji imaju srce lava. Svi kojima je vatra u očima i koji istinski razumiju da ništa nije nemoguće.

Hvala na svemu. Mino, uspjeli smo. Vožnja je završena. Bilo je ovo nevjerojatno putovanje. Nedostaješ mi."

Za one, koji su propustili neke detalje s ovog nevjerojatnog putovanja, Mino Raiola bio je menadžer i prijatelj Zlatana Ibrahimovića, a umro je lani, u 54. godini života.

Nekadašnji je švedski reprezentativac, bošnjačko-hrvatskih korijena, odigrao u karijeri 866 utakmica i postigao 511 golova. Niska klubova za koje je igrao doista je impresivna: bio je igračem Malmöa, Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, PSG-a, Manchester Uniteda i LA Galaxyja. Posljednje je utakmice ponovno odigrao u dresu Milana.

Nema sumnje da će odlaskom Zlatana Ibrahimovića nogometni svijet biti siromašniji za jednog iznimnog igrača, a mediji uskraćeni za mnogobrojne lucidne opservacije.

Linker
28. travanj 2024 01:40