PAUL ELLIS Afp
RIJEČ IZBORNIKA

Zlatko Dalić dobro zna što čeka Vatrene: ‘Bilo bi puno lakše sa Šveđanima, ali, što je - tu je‘

‘Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika u drugoj fazi natjecanja‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. lipanj 2021. 21:31

Hrvatska nogometna reprezentacija u osmini finala Europskog prvenstva (28. lipnja, 18 sati) igrat će protiv Španjolske. Ishod je to dramatične završnice posljednjeg kola u skupini E, u kojem su Španjolci visoko porazili Slovačku (5:0), a Švedska u posljednjim sekundama došla do pobjede nad Poljskom (3:2) i na kraju osvojila prvo mjesto.

Nakon što se saznalo protiv koga će Hrvatska igrati u osmini finala, da će suparnik u Kopenhagenu biti Španjolska, oglasio se i izbornik Zlatko Dalić.

- Dobilo smo najtežeg suparnika u ovom dijelu natjecanja. Puno lakše bio bilo da smo dobili Švedsku, ali što je tu je... Španjolska je protiv Slovačke pokazala svoju kvalitetu pobijedivši 5:0. Radi se o mladoj, brzoj, energičnoj momčadi, njihova se igra bazira na visokom presingu, na puno kombinatorike i ulazaka u prazan prostor, brzini. Trebat ćemo biti jako dobri da se njima suprotstavimo, međutim, imamo i mi svoje kvalitete, neće niti njima biti lako. Znam da će utakmica biti velikog naboja, velikog pritiska. Možemo igrati s njima, to smo pokazali u drugoj utakmici Lige nacija, ali sad je to potpuno druga španjolska momčad, puna mladih igrača. Prve dvije utakmice u skupini su igrali neodlučeno, ali bili su bolji od svojih suparnika i stvorili su mnogo šansi. Morat ćemo paziti na visoki presing, morat ćemo mi imati kontrolu lopte, bit će teško ako ćemo se braniti. Morat ćemo mi njih napasti i pokušati nametnuti svoj stil igre - kazao je Zlatko Dalić.

Linker
19. travanj 2024 22:37